NIŠTA OD ISTORIJE: Izner zaustavio Đokovića u Sinsinatiju!

Najbolji svetski teniser svojim greškama poklonio Amerikancu polufinale jedinog mastersa koji mu fali - 7:6, 3:6, 7:5

  • 7

Najbolji svetski teniser Novak Đoković izgubio je četvrtfinalni meč turnira u Sinsinatiju protiv domaćeg tenisera Džona Iznera u tri seta - 6:7, 6:3, 5:7.

Ovo je druga pobeda Iznera u pet međusobnih duela, posle Indijan Velsa prošle godine. Srpski teniser će tako morati da sačeka još jednu godinu da bi kompletirao "zlatni Masters".

Nole nije bio na visini zadatka protiv neugodnog viskog Amerikanca. Izgubljen set na startu bio je posledica velikog broja grešaka. Mučio se tokom svojih servis gemova i spašavao dosta brejk lopti, a samo u prvom setu napravio je četiri duple servis greške.

Drugi set je bio dosta konkretniji, a onda u trećem ponovo pad. U poslednjem gemu na svoj servis, Novak je imao 30:0 i 40:15, ali je Izner stigao do dve meč lopte i tako posle više od dva sata i 20 minuta trijumfovao.

Amerikanac je imao dve brejk lopte u drugom gemu, ali je Đoković uspeo da sa četiri dobra servisa izbegne oduzimanje servisa. Naš teniser je imao veći broj grešaka nego vinera i nešto je teže osvajao svoje servis gemove, ali je uspevao da drži konce u pravim trenucima. Brejka nije bilo, tako da je prvi set rešen u taj-brejku.

Pri rezultatu 3:3, Novak je napravio duplu servis grešku, što je Amerikanac prihvatio kao savršen poklon za prednost u setovima (7:5).

Posle šest izjednačenja i 12 minuta, Đoković je uspeo da osvoji prvi gem u nastavku. Platio je Izner što je za to vreme propustio četiri brejk šanse, pa je lošim servisom poklonio Novaku tri brejk šanse, od kojih je ovaj iskoristio drugu za vođstvo od 2:0. Kritično je bilo u sedmom gemu, kada je Izner imao brejk loptu, ali je dobar drugi servis srušio nadu d22. teniseru da se vrati u igru. Novak je poveo 5:2 i mirno priveo set kraju.

U odlučujućem setu, Đoković odmah gubi servis, ali srećom odmah uzvraća ribrejkom i izjednačuje na 1:1. Izner je stabilizovao serbis i pokušao je forhendima da izbaci Đokovića iz poena, ali to mu srećom nije polazilo za rukom toliko da napravi novi brejk. Sve do gema u kom je servirao za taj-brejk, gde su presudile Novakove greške...

Izner se u polufinalu sastaje sa Argentincem Huanom Martinom Del Potrom, koji je savldao Dimitrija Tursunova u tri seta - 6:4, 3:6, 6:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dačo

    16. avgust 2013 | 23:24

    Meni se čini da neće on još dugo bit #1

  • RSDale

    16. avgust 2013 | 21:58

    U zadnje vrijeme (polufinale-finale) "pruzas" samo cestitke protivnicima. Nole srbine!!!

  • 123

    16. avgust 2013 | 22:31

    Ma ovaj Izner nije realan koji servis ima...ali samo servis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA