ARAPI SPASAVAJU ZVEZDU: Plaćaju 64 miliona evra za zemljište oko Marakane!

"Crveno-beli" su uz posredstvo Vlade Srbije nadomak sporazuma sa kompanijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o velikom ulaganju u najtrofejniji srpski fudbalski klub

  • 41

Fudbalski klub Crvena zvezda na dobrom je putu da reši višegodišnje nagomilane finansijske probleme, pišu "Naše novine". "Crveno-beli" su, uz posredstvo Vlade Srbije, blizu konačnog dogovora sa kompanijom "Global Capital Advisors Management" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o milionskom ulaganju u najtrofejniji srpski klub.

Kompanija iz Emirata početkom avgusta potpisala je memorandum o saradnji sa najvišim državni funkcionerima Srbije, a u tom periodu vođeni su i pregovori o strateškom partnerstvu sa Crvenom zvezdom. Arapski kapital izvukao bi posrnulog giganta iz finansijskog ropca, a zauzvrat Emiraćani bi dobili pravo da na placu pored istočne i iznad južne tribine Marakane naprave komercijalni multifunkcionalni kompleks.

- Pregovori sa Arapima vođeni su uoči evropske utakmice sa IB Vestmanejom. Posrednik je bio ministar za građevinu Velimir Ilić. On je možda i neoprezno otkrio da su državni čelnici vrlo blizu rešenja za Crvenu zvezdu, odnosno da su Arapi spremni da ulože ogroman novac, a zauzvrat dobiju poslovan prostor na možda i najboljoj lokaciji u Beogradu. Zasad se ne zna koliko su Arapi spremni da ulažu, ali recimo da u slučaju realizacije Zvezda više ne bi morala danonoćno da brine o dugovima - otkrio je izvor Naših novina, blizak dešavanjima u najpopularnijem srpskom klubu.

Zemljište koje bi moglo da bude dato kompaniji iz Emirata ima vanserijsku vrednost, po nekim procenama čak 64 miliona evra!

- Kvadrat poslovnog prostora na toj lokaciji vredi 2.000 evra. Međutim, Zvezda može da računa na samo 20 odsto te sume jer gradnja tek predstoji. Dakle 400 evra po kvadratu, a na tom zemljištu može da se napravi 160.000 kvadrata poslovnog prostora. Računica je jasna: Zvezda u startu može da zaradi 64 miliona evra. Kvadrat bi bio i skuplji da kojim slučajem zainteresovani partner hoće da gradi hotele - ocenio je jedan od stručnjaka za vrednost nekretnina i placeva u Beogradu.

Prilikom potpisivanja memoranduma sa Arapima premijer Ivica Dačić izjavio je da to znači ulaganje od nekoliko stotina miliona, a možda i milijardu evra u Srbiju. Deo kolača će, po svemu sudeći, biti namenjen Crvenoj zvezdi.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jahrasta

    20. avgust 2013 | 00:48

    Al se Coki iskezio, osetio kesovinu. Hahahah...

  • Урош

    20. avgust 2013 | 00:29

    Милиона*

  • Boban

    20. avgust 2013 | 01:57

    Ovo je trenutno san svih ljudi koji žele da vide opet onu jaku zvezdu.Neću ni da spominjem koliko će to značiti ža nas fudbal.Ako sličnu stvar zadesi Partizan i Vojvodinu,Srbija će napokon imati pristojne klubove koji će moći da se bar kvalifikuju na neko evropsko takmičenje i da ostave bar neki trag. SREĆNO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA