TOP PRIČA: Kontroverzna manekenka blizu Paraolimpijskih igara! (FOTO)

Sudbina bivše supruge Pola Makartnija je zaista specifična. Ni amputacija leve noge nije sprečila nekadašnju 45-godišnju manekenku da stane na skije i bude veoma blizu plasmana na Paraolimpijske igre u Sočiju

  • 2

Kontroverzna bivša supruga zvezde "Bitlsa" Pola Mekartnija, 45-godišnja Heder Mils, na korak je od uspeha da postane učesnik Paraolimpijskih igara. Nekadašnja manekenka osvojila je srebrnu medalju u slalomu na Svetskom kupu na Zimskim igrama u Kvinstaunu na Novom Zelandu.

Milsovoj je posle saobraćajne nesreće 1993. godine amputirana leva noga, ali to je nije sprečilo da uz pomoć proteze vodi normalan život, i čak da se bavi skijanjem. U decembru 2010. godine je dobila poziv da bude deo paraolimpijske skijaške selekcije Velike Britanije.

Godinu dana kasnije doživela je nesreću tokom humanitarne trke u Austriji i povredila zdravo koleno, ali se na kraju ispostavilo da je ni to neće sprečiti da ponovo stane na skije i overi plasman za Soči. Više puta je isticala da obraća pažnju na svoju formu, i da zbog toga najviše primenjuje veganski način ishrane.

U februaru ove godine je učestvovala na traci Austrija Super kupu i osvojila zlatnu medalju, iako je još bila rovita posle još jedne povrede zadobijene prilikom skijanja (fraktura ramena i palca). U martu je na takmičenju u Americi osvojila četiri zlatne medalje, a najnoviji uspeh na Novom Zelandu je novi korak ka plasmanu na Paraolimpijske igre u Rusiji.

Trenutno je plasirana kao 28. skijašica sa invaliditetom na svetskoj rang listi u disciplini slalom.

Nije baš delovalo da bi Milsova mogla da krene ovakvim putem, pošto je bivša manekenka najviše punila novinske stupce zbog veoma burne brakorazvodne parnice.

Heder Mils i Pol Makartni venčali su se 2002. godine u Irskoj, ali nakon četiri godine su se rastali, a kao razlog naveli su da su se drugi mnogo umešali u njihove privatne živote. Sud je odlučio da Milsova dobije 38 miliona dolara.

Danas je angažovana u dobrotvornom radu. Zakleti je vegeterijanc i borac je za prava životinja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA