BUNDES: Rekordnih sedam crvenih kartona! (VIDEO)

U trećem kolu najjače nemačke lige, crveni kartoni su dosuđeni na utakmicama Hanover - Šalke, Hofenhajm - Frajburg i Mainc - Volfsburg. Nove pobede Bajerna, Bajera i Majnca. Navijači Šalkea ponovo razočarani posle poraza od Hanovera

  • 1

Nije bez razloga Bundes hit u Evropi! U najkvalitetnijoj nemačkoj ligi ponovo su viđene goleade, a oboren je i novi rekord. Sudije su podelile čak sedam crvenih kartona na odigranih šest utakmica u okviru trećeg kola.

Jedan od tih crvenih kartona dosuđen je bosansko-hercegovačkom reprezentativcu Sejadu Salihoviću, koji je najpre sa bele tačke doneo vođstvo Hofenhajmu u devetom minutu, a odmah posle toga je dobio crveni karton! Salihović je posle gola uzeo loptu u ruke, a golman Frajburga je požurivao. Sudija ga je na kraju isključio, ali pitanje je da li se za ovakve stvari svira najstrožija kazna!

Taman je delovalo da je sudija pomogao gostima. No ipak, u drugom poluvremenu je isključio dva igrača Frajburga - Kokvelina, koji je u dva minuta, 40. i 41, zaradio dva žuta kartona, i Mehmedija, pokazajući direktan crveni u zaustavnom vremenu.

Gledaoci su osim kartona ipak videli i sjajan meč, jer je utakmica završena rezultatom 3:3.

Šalke i dalje kuburi sa formom na početku sezone, jer ni u trećem kolu nije uspeo da ubeleži pobedu! U redovima ekipe iz Gelzenkirhena se takođe "crvenelo", jer je arbitar isključio Hovedsa u 14. i Fuhsa u 89 minutu. Bodovi su ostali u Hanoveru - 2:1.

Pobedu je zabeležio šampion Bajern protiv Nirnberga (nastavlja se niz - 28 trijumfa u prvenstvu), a goleade su viđene u Leverkuzenu, gde je Bajer savladao Mehengladbah 4:2. Majnc je sa 2:0 pobedio Volfsburg, tako da su Bajern, Bajer i Majnc jedini timovi koji imaju 3/3 u uvodnim rundama prvenstva.

Šampion je razmazio svoje navijače, pa im nije bilo svejedno što je ekipa Pepa Gvardiole tek u 69. minutu prvi put zatresla mrežu. Filip Lam je odlično centrirao, a Riberi lepo završio akciju. Nirnberg je posle sve više popuštao, pa je pitanje pobednika definitvno rešio Arjan Roben sjajnom solo akcijom. Valja ipak pomenuti da je Alaba promašio penal u 33. minutu.

Bayern vs Nurnberg 2:0 GOALS HIGHLIGHTS by footballdaily1

Mehengladbah se vraćao u život protiv Bajera, koji je najpre poveo 2:0, ali su gosti uspeli da izjednače na 2:2. U nastavku ipak, samo su "farmaceuti" bili korektniji na terenu i slavili sa 4:2.

Bundesliga, 3. kolo

Borusija D. – Verder 1:0

(Levandovski 55.)

Subota:

Bajer – Borusija Mehengladbah 4:2

(Kisling 23, Sam 28, 61, Kastro 72 - Štranzl 54, Arango 57.)

Bajern – Nirnberg 2:0

(Riberi 68, Roben 78.)

Hanover – Šalke 2:1

(Hušti 15.pen, Diuf 42. - Šalaj 52.)

Hofenhajm – Frajburg 3:3

(Salihović 9, Foland 25, Strobi 77. - Sorg 13, Gede 29, Frajs 65.)

Majnc – Volfsburg 2:0

(Čupo-Moting 60, Miler 78.)

Herta – Hamburger 1:0

Nedelja:

Braunšvajg – Ajntraht

Augzburg – Štutgart

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuka

    24. avgust 2013 | 18:20

    Da se ovako nešto kod nas desi. Čović bi pisao saopštenje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA