Pečnik spasio bledu Zvezdu u Kruševcu!

Fudbaleri crveno-belih pobedili kao gosti domaći Napredak sa 1:0, golom Slovenca u 20. minutu *Meč je zbog protesta kasnio šest minuta, a onda su ga u drugom poluvremenu prekunili navijači Zvezde

  • 6

Fudbaleri Crvene zvezde  pobedili su domači Napredak, sa 1:0 na gostovanju u Kruševcu u 3. kolu Superlige Srbije. Crveno-beli posle kiksa u Ivanjici, imali su veliki motiv da ostvare prvi trijumf na gostovanju. Strelac pobedonosnog pogotka bio je Nejc Pečnik u 20. minutu.

I ovaj meč, kao i ostalih pet u subotnjem programu, počeo sa šest minuta zakašnjenja kao protest za smenu predsednika FSS Tomislava Karadžića, a sudija Jovanetić na početku susreta podelio je žute kartone kapitenima jedne i druge ekipe.

Iako su bili inferiorni u prvih 20 minuta i uglavnom su se branili, crveno-beli su iskoristili prvu ozbiljniju šansu i postigli pobedonosni gol.

-U prvih pola sata Napredak je možda bio i konkretniji tim, imao je više prilika, ali smo mi upravo iz tog dela meča izašli sa vođstvom od 1:0. U nastavku smo bili sve bolji i bolji, kontrolisali smo meč i mogli da postignemo još neki pogodak do kraja - rekao je posle meča strelac pobedonosnog gola Pečnik i dodao:

- Ova pobeda nam takođe mnogo znači na planu samopouzdanja, i sigurno da i sledeće nedelje idemo u Kragujevac da osvojimo tri boda - zaključio je Pečnik.

Bila je to dobra kontra sa leve strane kada je Ninković dodao do Mijailovića, a ovaj šutirao sa strane, ali je golman Napretka odbio loptu do Pečnika, koji je postigao gol.

Nakon toga igra se još više razvila na obe strane. Zvezda je stekla samopouzdanje i počela je da napada jače, a šanse su se ređale jedna za drugom. Napredak je svoje šanse ispucao u prvom poluvremenu i u nastavku nije bio na nivou igre kao u prvih 25 minuta.

Inače, na stadionu pod "Bagdalom" viđena je odlična atmosfera na tribinama a stadion je bio ispunjen do poslednjeg mesta.

Ako je početak meča kasnio zbog protesta, nastavak utakmice kasnio je zbog navijača Crvcne zvezde, koji su bacili trake na teren i zasuli ceo kazneni prostor Napretka.

Takođe, sudija Jovanetić nije želeo da nastavi meč dok navijači Zvezde ne skinu parolu "Mažiću istina boli" aludirajući na prošlo kolo, kada je sudija Mažić prekinuo meč između crveno-belih i Jagodine takođe zbog parola "Delija" upućenih sudijama i sudijskoj organizaciji

U nastavku meča Zvezda je imala još nekoliko šansi i vrlo lako je mogla pobeda da bude i ubedljivija. Najpre je Milijaš promašio čist gol, zatim je Pečnik posle centaršuta Mrđe šutirao glavom ali je golman Napretka odbranio šut.

Superliga 3. kolo

Subota:

Sloboda – Novi Pazar 0:0

Rad – Radnički Niš 0:2

OFK Beograd – Čukarički 1:2

Javor – Voždovac 0:2

Napredak – Crvena zvezda 0:1

Jagodina – Donji Srem 2:0

Nedelja:

Partizan – Radnički Kragujevac 19:00

Vojvodina – Spartak 20:00

TABELA: Čukarički 9, Radnički Niš 7, Crvena zvezda 6 Partizan (-1) 4, Voždovac 4, Spartak (-1) 4, Javor 4, Novi Pazar 4, Napredak 3,  OFK Beograd 3, Radnički 1923 (-1) 3, Jagodina 3, Vojvodina (-1) 2, Dodnji Srem  2, Sloboda 2, Rad 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA