Kolašinac i Terzićeva odustali od Ciriha

Srpski bacač kugle kaže da mu je potreban odmor od naporne takmičarske godine, dok Amela ne zna da li će imati još trka

  • 2

Srpski atletičar Asmir Kolašinac neće učestvovati na finalnom mitingu Dijamantske lige u Cirihu 29. avgusta.

 

-Odustao sam od Ciriha. Tražim mitinge na kojima ću rasterećeno baciti pre svega zbog dobre pripreme i rezultata. Sezonu završavam na "Hanžekovićevom memorijalu", baš kao i prošle godine - rekao je bacač kugle "Žurnalu" i priznaje da mu je potreban odmor od naporne takmičarske godine.

 

- Počeo sam još 15. januara međunarodnim mitingom u Nemačkoj, posle toga je usledilo nekoliko mitinga u Novom Sadu, učešće na državnom prvenstvu, Evropskom u Geteborgu... Potom su počele pripreme za letnju sezonu i prvo takmičenje Dijamantske liga u Njujorku. Gotovo da sam na svakih 15 dana, a nekad i svake nedelje putovao i takmičio se - rekao je evropski šampion iz Geteborga, koji je u globalu zadovoljan sezonom.

 

- Moram da budem zadovoljan, postao sam šampion Evrope, samo finale Svetskog prvenstva u Moskvi je uspeh. Mada znam da je moglo bolje. Jednostavno, nisu se kockice poklopile, neke stvari nisu krenule kako je trebalo. Ponavljam i sad da sam bio spremniji od rezultata koji sam ostvario. OStaje žal, da sam bio, kao što sam planirao u pet-šest najboljih, sezonu bih ocenio kao idealnu - zaključio je Asmir Kolašinac.

 

Srbija će tako imati jednog predstavnika u Cirihu, Ivanu Španović, pošto je svoje učešće otkazala i Amela Terzić, jer ne zna da li će imati još trka.

 

(Telegraf.rs/Žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA