ISTORIJSKI SUPERKUP: Bajernu prvi trofej posle penala! (FOTO) (VIDEO)

Sjajan meč u Pragu završen je trijumfom osvajača Lige šampiona nad Čelsijem 5:4 u penal seriji. Posle produžetaka rezultat je bio 2:2, a ovo je prvi trofej za nemački klub u istoriji takmičenja

  • 3

Spektakl u Pragu na "Eden areni" završen je pobedom minhenskog Bajerna posle izvođenja penala protiv Čelsija 5:4! Rezultat je posle 90 minuta bio 1:1, posle produžetaka 2:2, a prvi put u istoriji je pobednik Superkupa rešen posle penala, i prvi put ga je osvojio nemački tim!

Dva puta je Čelsi vodio, golovima Toresa i Azara, a Bajern je napadao, napadao i napadao. Prvo izjednačenje je doneo Riberi upočetkom drugog poluvremena. Čelsi je od 85. minuta ostao sa igračem manje na terenu, ali se odlično držao, i u prvom produžetku ponovo poveo preko Azara.

Bukvalno u završnim sekundama drugog produžetka, Havi Martinez je konačno pogodio mrežu Petra Čeha, koji je u drugom produžetku neverovatno branio. Pobednik je morao da bude rešen u penal seriji.

David Alaba je prvi sigurno šutirao, a posle njega i David Luiz. Potom su bili sigurni Toni Kros, Filip Lam, kao i Oskar i Lampard. Frank Riberi donosi 4:3, a srca su stala navijačima Čelsija kada je Ešli Kol prvo pogodio unutrašnji deo stative, od koje se lopta odbila u mrežu.

Šaćiri je doneo 5:4, i neizvesnost je već dostigla vrhunac. Lukaku je stao pred Nojera, nespretno šutirao, a mladi golman je to odbranio!

Bavarci su uspeli da se revanširaju šampionu Lige Evrope za poraz u finalu Lige šampiona 2012. godine.

Ovo je prvi meč između Žozea Murinja i Pepa Gvardiole od kada su napustili klupe Real Madrida, odnosno Barselone. Murinjo je samo dva puta izgubio meč kada je gubio na poluvremenu - jednom od Bajerna 2005. godine, i jednom od Pepa Gvardione 2011. godine.

U dosadašnjih 15 susreta, Murinjo je samo tri puta slavio protiv Gvardiole, a od toga je čak sedam puta izlazio kao poražen.

Čelsi je do vodećeg gola stigao posle sjajne akcije već u osmom minutu, koju je iz kontranapada poveo Eden Azar, a Belgijanac na pravom mestu pronalazi Širlea, koji efektno dodaje u sredinu Fernandu Toresu, a Španac na fenomenalan način pogađa mrežu.

Mnogo više navijača je bilo iz minhenskog Bajerna, koji su bili nezadovoljni kada je njihova ekipa loše završavala obećavajuće akcije u prvom poluvremenu. Najbolji igrač Evrope za 2012. godinu Frank Riberi je samo u prvih 45 minuta šutnuo četiri puta ka golu, koliko i cela ekipa Čelsija.

Ipak, Francuz je uspeo već u uvodnim minutima drugog poluvremena da donese izjednačenje, kada mu je Kros lepo namestio loptu za ubojit šut sa dvadesetak metara.

Čelsijev ritam igre je popustio, nije se pucalo kao u prvih 45 minuta, a Bajern je bio konkretniji na terenu, sa raznovrsnijom igrom i gotovo tri puta više pasova od protivnika. Navijače "plavaca" je u 79. minutu trgnuo Branislav Ivanović, koji je mogao glavom da reši pobednika, ali je lopta završila na prečki.

Od 85. minuta zbog drugog žutog kartona Ramiresa zbog žestkog faula nad Geceom, Čelsi je ostao sa desetoricom na terenu. Ovaj crveni karton će se preneti na Ramiresov nastup u Ligi šampiona.

Golova do kraja zaustavnog vremena nije bilo, tako da su usledili produžeci, a samo dva minuta je trebalo Azaru da napravi sebi prostora u kaznenom prostoru i lagano savlada Nojera.

Drugi deo produžetaka obeležio je fenomenalni golman Čelsija Petr Čeh, koji je je sjajnim intervencijama sprečavao opasne šuteve Mandžukića, Boatenga, Riberija...

Kako se meč primicao rakju, tako je Murinjo sve više pozivao publiku da podrži njegovu ekipu.

A onda, iz čak 37. šuta Bajerna ka Čehovoj mreži, u 120. minutu pogađa Havi Martinez, na asistenciju Dantea, a "Eden arena" je bukvalno eksplodirala!

Usledili su penali, posle kojih je Pep Gvardiola osvojio prvi trofej na klupi Bajerna, i to protiv "ljutog" rivala.

Čelsi - Bajern 5:4 (2:2)

(Tores 8, Azar 93. - Riberi 47, Havi Martinez 120.)

Čelsi: Čeh, Ivanović, Ešli Kol, David Luiz, Kejhil, Ramireš, Lampard, Oskar, Azar, Širle, Tores.

Bajern: Nojer, Rafinja, Dante, Boateng, Lam, Riberi, Roben, Miler, Alaba, Kros, Mandžukić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Me Myself And I

    31. avgust 2013 | 00:23

    Kakav fudbal, kakva utakmica... nadam se da su ovi nasi splavari gledali i hvatali beleske. Svaka cas i jednima i drugima. Murinjo car!

  • Bunt!

    30. avgust 2013 | 23:52

    Onakav ocajan penal ni nas Milijaš nije sutnuo

  • Niccola

    31. avgust 2013 | 06:05

    Ovo je bio sudar dveju mašina,koji si mleli protivnika svih 120minuta,mašina koja je imala više sreće je pobednik,neverovatan sudar,neverovatni ljudi,još sam pod utiskom...samo se nadam da je SLAVIŠA STOJANOVIĆ sa igračima gledao ovu utakmicu...jer ovo nemože da škodi!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA