OPSADNO STANJE PRED HRVATE: Kao da dolazi Bajden, 4.000 policajaca čuva kockaste!

Helikopterska jedinica PTJ i SAJ pratiće situaciju iz vazduha, a više od 500 pripadnika Žandarmerije, obezbeđivaće 24 časa mesta na kojima budu boravili hrvatski igrači

  • 16

Fudbalska utakmica godine u Beogradu između Srbije i Hrvatske podići će bezbednosne mere i pripravnost srpske policije na najviši nivo.

Od četvrtka, po dolasku hrvatske fudbalske reprezentacije na aerodrom Nikola Tesla, pa sve do subote, kada će delegacija naših suseda napustiti Srbiju, biće uveden prvi stepen bezbednosnih mera, priča za Telegraf načelnik policijske uprave za grad Beograd Stevan Bjelić.

- Kao kad je u Srbiju dolazio potpredsednik SAD Džozef Bajden, mere bezbednosti će biti i za utakmicu između Srbije i Hrvatske - kaže on.

Po sletanju na aerodrom, do dolaska u hotel Hajat, biće zatvorene deonice puta kojima će se kretati autobus s igračima Hrvatske. Takođe, helikopterska jedinica PTJ i SAJ pratiće situaciju iz vazduha, a više od 500 policajaca, pripadnika Žandarmerije, obezbeđivaće 24 časa mesta na kojima budu boravili hrvatski igrači.

Na dan utakmice policija će nadgledati situaciju na svim prilazima Beogradu, ali i u gradu, a oko stadiona će biti postavljena dva prstena policije.

- Utakmicu će obezbeđivati 4.000 policijskih službenika i oko 700 redara, a na stadionu će biti pripadnici Žandarmerije. Prilazi Marakani biće pokriveni video nadzorom, a uprava beogradske policije sarađivaće i sa predstavnicima BIA, koji će takođe nadgledati ceo događaj.

- Navijačima u pijanom stanju biće zabranjen prilaz stadionu, dok će maloletna lica moći da uđu na Marakanu samo uz pratnju roditelja ili staratelja - najavljuje Bjelić i dodaje da nema dilemu da će sve proći u naboljem redu.

- Svi koji dođu na stadion, neće morati da razmišljaju o bezbednosti, jer smo preduzeli sve potrebne mere da svi budu sigurni. Poručujem navijačima koji ne dolaze na utakmicu zbog sportskog dešavanja, nego da bi pravili incidente, da bolje ne dolaze, jer će policija rigorozno kažnjavati prestupnike.

- Spremamo se 20 dana i što se nas tiče, utakmica može da počne sutra - zaključuje Bjelić.

Ranije danas objasnili smo vam na koji način hrvatski navijači mogu da prisustvuju utakmici na Marakani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baki

    3. septembar 2013 | 19:35

    Znaci nasi bez publike a njihovi sa publikom.... Bem te drzavo

  • Mufljuz

    3. septembar 2013 | 19:41

    Idite na Kosovo!

  • Милан

    3. septembar 2013 | 20:47

    Америчка флота је у Средозрмном мору. Ако зајебемо чување усташа, могу да нас избамбусају у повратку. Онако, успут. А и да не носе бомбе назад.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA