Litvanci se kockali, ali pobedili Crnu Goru posle produžetka

Litvancima, ekipi koja je u Jesenice stigla kao jedan od favorita za medalju na Evrobasketu, bilo potrebno 50 minuta da sa 77:70 pobede "sokolove"

  • 0

Tajris Rajs, što Crnogorci kažu, momak iz Rijeke Crnojevića, mogao je da postane novi košarkaški junak naših komšija. Mogao... Plejmejker Makabija iz Tel Aviva trojkom je deset sekundi pre kraja izjednačio na  63:63 i meč između Crne Gore i Litvanije odveo u produžetak. No, dalje sam nije mogao, a treću pobedu na Evrobasketu ostvarili su Litvaci pobedivši "sokolove" sa 77:70.

Iako su sve vreme vodili Litvanci su dozvolili sopstvenim greškama, pre svega u odbrani, da se kockaju i da bodove traže u dodatnih pet minuta. Ipak, "provukli" su se, a sada je jasno da su daleko od one ekipe koju su svi pre početka takmičenja svrstavali u red favorita.

Ako je Rajs za "sekund" mogao da bude junak, onda je tragičar Suad Šehović. Ovaj sasvim solidan šuter katastrofalno je šutirao za tri - 0/8. Spomenuti Rajs je sa 19 poena bio najefikasniji među Crnogorcima, dok je Kšištof Lavrinovič sa 24 bio prvi strelac susreta.

GRUPA B (Jesenice):

BiH - Makedonija 62:54

Srbija - Letonija 80:71

Litvanija - Crna Gora 77:70

TABELA:

Srbija 3/1, Litvanija 3/1, Letonija 2/2, BiH 2/2, Makedonija 1/3, Crna Gora 1/3.

Poslednje kolo:

Letonija - Makedonija 14.30

Litvanija - BiH 17.45

Crna Gora - Srbija 21.00

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA