Bosna časno pala, Litvanci se provukli u poslednja dva minuta!

Bosanci junački odigrali protiv Litvanaca, imali i 16 poena prednosti, a na kraju slavili sa nedovoljnih šest razlike, 78:72. Letonci su pobedom nad Makedoncima sa 76:66 obezbedili plasman u sledeću rundu takmičenja

  • 3

Reprezentacija Srbije se maksimalna četiri boda ide u drugu fazu Evrobasketa, zahvaljujući pobedi Letonije  nad Makedonijom 76:66, a treći putnik iz naše grupe je Litvanija, uprkos porazu od BiH 72:78.

Letonci su furiozno ušli u najvažniji meč na prvenstvu, pa su Makedonci nekoliko minuta čekali na prvi koš. Selekcija sa Baltika tokom čitavog meča bila je u prednosti, koja je sredinom treće deonice iznosila maksimalnih 20 poena.

Makedonci su pokušali da se vrate u igru, ali Letonci nisu dozvolili da veliki rezultatski plus olako ispuste, pa su na kraju slavili sa 10 poena razlike.

Čak četvorica igrača Letonije ostvarila su dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Berzins sa 15 poena, dok je Antić sa 16 bio najbolji kod Makedonaca.

Bosanci su junački odigrali, dali sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno da dođu do potrebne dvocifrene razlike protiv Litvanije. Izabranici Ace Petrovića tokom dobrog dela utakmice bili u prednosti, u završnu deonicu ušli su sa pet poena prednosti i krenuli na sve ili ništa.

U poslednjoj četvrtini imali su i 16 poena razlike, 74:58, međutim koncentracija im je popustila u finišu i Litvanija je uspela da ublaži poraz na 78:72, što joj garantuje nastavak takmičenja sa tri boda iz prve faze (poraz od Srbije, pobeda nad Letonijom).

Mirza Teletovoić postigao je 31 poen za Bosnu i Hercegovinu uz šest trojki i sedam skokova, Nihad Đedović 20 (ispao zbog pet ličnih pred kraj), a Elmedin Kikanović 10.

U timu Litvanije Linas Klieza sa 20 poena i 10 skokova bio je najbolji pojedinac, Pocijus je postigao 14. Litvanci su u završnici dosta promašivali slobodna bacanja, ali trojke Klieze doprinele su da se razlika smanji na ono što je Litvaniji bilo potrebno.

Grupa B -  Jesenice, 5. kolo

Makedonija - Letonija 66:76

Litvanija - Bosna i Hercegovina 72:78

Srbija - Crna Gora 76:83

Tabela: Srbija (3-2), Litvanija (3-2), Letonija (3-2),  Bosna i Hercegovina (3-2), Crna Gora (2-3), Makedonija (1-4)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA