ZVEZDA ČASTI NAVIJAČE: Besplatno na jubilej Marakane!

Prvi meč na sadašnjem stadionu odigran je 1. septembra 1963. godine, kada je "crveno-belima" gostovala Rijeka. Na tribinama nezavršenog objekta bilo je 55.000 ljudi, a želja sadašnje uprave je da se "slika" ponovi

  • 6

Fudbaleri Crvene zvezde već 50 godina na "Marakani" igraju svoje domaće utakmice. Jubilej je proslavljen 1. septembra, ali će svečanost na najvećem stadionu u regionu biti održana u subotu, kada "crveno-belima" u goste stiže Donji Srem.

Prvi meč na travi "Marakane" odigali su protiv Rijeke (1. septembar 1963) i slavili sa 2:1. Tada je na tibinama i dalje nedovršenog stadiona bilo oko 55.000 gledalaca. Sadašnje rukovodstvo se pita da li se može ponoviti taj dan.

Vođeni ovom željom, čelnici su odlučili da ulaz za meč protiv tima iz Pećinaca bude besplatan, dok će fudbaleri ceo mesec igrati u specijalno dizajniranim dresovima, koji će iznad grba imati stilizovano slovo "M" i datum 1.9.1963.

Specijalne pozivnice za ovaj događaj dobili su živi članovi ekipe koja je 1963. godine "otvorila" kultni stadion. Tih dana prisetio se i aktuelni predsednik Dragan Džajić...

- Utakmicu protiv Rijeke iščekivali smo kao nešto istorijsko. Jer tim koji istrči na teren, ulazi u istoriju - biće zapisan za sva vremena kao prvi koji je igrao na novom stadionu - prisetio se Džajić, i dodao:

- Meni je bilo veoma stalo da igram na otvaranju stadiona. Tremu nisam imao. Onu zbog debija sam već prošao protiv Budućnosti, onu drugu vrstu, kad se igra protiv velikog protivnika, kad je derbi, takođe je ostala iza mene, jer smo se na početku novog šampionata sastali s Hajdukom iz Splita, ali ovaj meč protiv Rijeke je, ipak, izazivao uzbuđenje, jer se konačno igralo na našem stadionu.

(Telegraf/crvenazvezdafk.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ratko

    10. septembar 2013 | 18:39

    Marakana dal je puna ili smo samo MI!!!!!!!!!

  • Pendula

    10. septembar 2013 | 22:43

    Svi na maraknu fizički neću biti:prisutan ali dušom ću biti.....svako gostovanje

  • Sledece nedelje slavite rodjendan ekonoma

    10. septembar 2013 | 23:00

    Pa vama je ulaz na svaku utakmicu besplatan,pa jos broj gledalaca pomnozite sa dva i bude vas uvek tri miliona,a milion ostane ispred stadiona!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA