ORLOVI UBEDLJIVI: Kolarov Mihinom bombom začinio slavlje u Velsu! (FOTO) (VIDEO)

Fudbaleri Srbije u pretposlednjem meču kvalifikacija za SP savladali Velšane u Kardifu 3:0. Geret Bejl prvi put zaigrao otkako je ostvario rekordan transfer u istoriji fudbala prelaskom iz Totenhema u Real

  • 6

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Vels  u Kardifu 3:0 u pretposlednjem meču u kvalifikacijama uza Svetsko prvenstvo u Brazilu, gde nećemo igrati jer smo još ranije izgubili sve šanse.

Bila je ovo odlična partija izabranika Siniše Mihajlovića, koji nisu dozvolili da ih obuzme malodušnost zbog propuštene prilike u prethodnoj utakmici protiv Hrtvatske, već su od početka zaigrali hrabro i napadački, što je rezultiralo golom Đorđevića u osmom minutu.

Da je Srbija superioran tim pokazao je čitav dalji tok meča, a najlepši momenat svakako je bio fantastičan gol Kolarova sa oko 30 metara, baš kao što je nekad umeo i selektor Mihajlović. Zamenik kapitena potrčao je u zagrljaj igračima sa klupe i selektoru, pa je sve ispalo čak i dirljivo, znajući koliko je Mihajlović na meti kritika domaće javnosti zbog neuspeha da odvede nacionalni tim na Mondijal.

Lazar Marković postavio je konačan rezultat u 55. minutu, čime je krunisao veoma dobru partiju i još jednom pokazao raskoš talenta.

Da su "orlovi" sve mečeve odigrali kao dva protiv Velšana, ne samo da bi smo se kvalifikovali, već bi možda na Mondijal otišli i kao jedan od favorita. Ipak, ne treba preceniti trijumf nad ekipom koja je trenutno poslednja u našoj grupi i kojoj smo dali čak devet od svega 13 golova postignutih u ovim kvalifikacijama.

Ono što hrabri je da reprezentacija ima potencijal, ali imale  su i mnoge druge generacije poslednjih decenija, čak i veći. Nažalost, uglavnom smo bili majstori da talenat proćerdamo. Pred Fudbalskim savezom su ozbiljne odluke, kako dalje, da li je aktuelni selektor taj koji treba da nastavi započeto podmlađivanje ili poverenje treba ukazati nekom drugom.

Možda pravi odgovor bude nešto jasniji kad "orlovi" odigraju i poslednju utakmicu, protiv Makedonije u Jagodini 15. oktobra.

TOK MEČA

1. minut - Velšani su pokušali da budu opasni već u prvom napadu, ali nisu izborili ni korner.

3. minut - Neopreznost u odbrani domaćina, Fejsa oduzima loptu, dodaje Markoviću koji iz dobre situacije gađa preko gola.

7. minut - Ozbiljan napad Velsa, međutim nije izgrađena pozicija za šut, na kraju raščišćava Stojković

8. minut GOOOL - 0:1 Filip Đorđević. Kolarov je odlično centrirao s leve strane, Đuričić šutirao glavom, Majhil brani, ali odbrana Velsa je zastala, misleći valjda da je Đorđević u ofsajdu. On to koristi i udarcem glavom smešta loptu u mrežu.

13. minut - Konfuzni domaćini ponovo gube loptu blizu svog gola, centaršut Đorđevića blokiran. Posle kornera zapretio je Tadić, ali nema promene rezultata.

23. minut - Korner za Srbiju, Kolarov odlično nabacuje, Ivanović glavom za malo preko gola.

26 - 27. minut - Domaćini su dugo pleli mrežu oko našeg kaznenog prostora, imali par upotrebljivih centaršuteva, "orlovi" dobri u skoku.

29. minut - Brza akcija Velsa, dubinska lopta pred naš gol, Stojković pravovremeno istrčava.

36. minut - Slobodan udarac za Srbiju, međutim neuspešna kombinacija, bez prave pretnje.

37. minut - Šta Fejsa nije deo, neverovatno! Lazar Marković ga je poslužio kao na tacni, Fejsa sam pred golmanom, Majhil brani.

38. minut - GOOL 0:2. "Bomba" Kolarova sa oko 30 metara, jedan od najlepših golova u čitavim kvalifikacijama.

Poluvreme

46-54. minuta - Orlovi su i u drugom poluvremenu zaigrali energično, pleli mrežu oko gol Velšana i onda:

55. minut - GOOL 0:3 Lazar Marković. Duga akcija započeta  s leve strane, pokušavao je i Tadić, Markec kruniše sve napore.

59. minut - Ulazi Geret Bejl, majskuplji fudbaler u istoriji, njegov prvi nastup posle rekordnog transfera iz Totenhema u Real. Zamenio je Kinga. Takođe Von je zamenio Kroftsa.

63. minut - Odličan pokušaj Velšana iz daljine, upravo Bejl, Stojković odbija u stranu.

65-75. minut - Dosta tempa, ali bez izrazitih šansi, naši sugurno privode meč kraju posle ubedljoivog vođstva.

88.minut - Žuti Karton aza Fejsu. Bejl Fantastičnim slobodnim udarcem primorava Stojkovića da da sve od sebe.

90. minut - Nova prilika za Vels posle prodora po levoj strani.

Kraj utakmice

VELS - SRBIJA 0:3

(Đorđević 8, Kolarov 38, Marković 55)

Stadion: Kardif sitija. Gledalaca: Sudija: Šimon Marsinijak (Poljska)

VELS: Majhil, Ganter, King (od 59. Bejl), Dejvis, Gabidon, Metjuz, Ledli (od 75. Robson-Kanu), Krofts (od 59. Von), Remzi, Belami, Vouks.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Biševac, Nastasić, Kolarov, Radovanović (od 67. Milivojević), Fejsa (od 90. Petrović), Đuričić, Tadić (od 87. Krstičić), Marković, Đorđević.

Makedonija - Škotska 1:2

(Kostovski 84 - Anja 60, Maloni 89)

Tabela: Belgija 22, Hrvatska 17, Srbija 11, Škotska 8, Makedonija 7, Vels 6.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draža Mihajlovića

    11. septembar 2013 | 09:25

    Sad kad pogledam tabelu , sve je jasno. Za neodlazak u Brazil sa ovakvim igračima (a posebno sa onim koji nisu zvani) isključivi i jedini krivac je Mihajlović. Jednostavno netalentovan trener , koji nezna da sklopi ekipu i napravi hemiju a o taktici i o sastavljanju tima (u Zagrebu?????!!) da i ne govorimo, suvišno je. Samo pobeda u Skoplju i u Beogradu sa Hrvatskom i bili bi egal sa Hrvatima. A moglo je i puuuuuno više. Nažalost izgubismo dve godine života nervirajući se sa Mihom. A šta mislite da je bio jedan pametan i iskusan,potvrđen čovek za selektora , pa da je polako uvodio ove mlade koristeći u kvalifikacijama i starije dobre igrače. Gde bi nam bio kraj. Sigurno u Brazilu. Ovako nas vatrene navijače svoje reprezentacije ovo mnogo boli.

  • Micky

    11. septembar 2013 | 05:45

    ...bravo momci.....

  • Micky

    11. septembar 2013 | 05:44

    ....sta bi bilo da da smo izgubili....ovde bi bilo puno komentara....ovako.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA