POROČNA PREMIJER LIGA: Na svaka dva minuta prenosa reklamira se alkohol!

Da li kroz reklame na stadionu ili verbalne pohvale komentatora, ali reč ''alkohol'' se prečesto pominje u ostrvskom fudbalu

  • 0

Alkohol i Premijer liga ne mogu jedno bez drugog! Prema istraživanjima u Velikoj Britaniji, alkoholni brendovi tokom jednog fudbalskog meča se reklamiraju čak dva puta u minutu, pokazala je studija koja je istraživala šest mečeva.

Od ukupno šest mečeva koji su u kombinaciji, 2.042 vizuelne reference su bile na alkohol, uglavnom u obliku logoa piva ili brenda pored terena i na terenu za igru.

Bile su i 32 verbalne pohvale alkohola koje su obično pominjali komentatori tokom prenosa mečeva. Tokom tih šest prenosa mečeva bilo je i 17 formalnih reklama za alkohol čije kompanije troše oko 800 miliona funti godišnje promovišući brendove, ali se samo 200 miliona potroši na klasične reklame, dok se preostali deo potroši na druge oblasti reklamiranja.

Međutim, ono što zabrinjava javnost u Britaniji jeste to što veliki broj maloletne dece vidi ove reklame. Naime, tokom EP 2008. godine skoro 5,2 miliona dece između četiri i 15 godina je videlo reklame za alkohol.

Ipak, prema poslednjim informacijama sa Ostrva, ima nade za naciju.

- Nacionalni trendovi oko konzumiranja alkohola su ohrabrujući. Prema procenama vlade, sve manje i manje dece se upušta u ''druženje'' s alkoholom, ali i odrasli, takođe, smanjuju konzumiranje - navodi se u zaključcima studija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA