Tipsarević poklekao u maratonskom meču pred projektilima Raonića!

Kanađanin iskoristio fenomenalan servis i posle nešto više od četiri sata borbe anulirao prednost Srbije

  • 4

Šteta! Janko Tipsarević nije uspeo da donese drugu pobedu Srbiji u Dejvis kupu protiv selekcije Kanade, s obzirom na to da je posle maratonske borbe izgubio od Miloša Raonića rezultatom 3:2 (5:7, 6:3, 3:6, 6:3, 10:8).

Meč koji je trajao čak četiri sata i 11 minuta obeležila je velika borba oba tenisera. Tipsarević je imao prednost od 1:0 i 2:1, ali je Kanađanin fenomenalnim servisima preokrenuo rezultat i završio peti set asom, ukupno 31. na meču.

Podsetimo, u prvom meču dana Đoković je maksimalnim rezultatom savladao Pospišila sa 3:o tako da je sada nerešeno - 1:1.

Nije Tipsarević dobro započeo meč. Dozvolio je protivniku da mu oduzme servis, ali je sredinom prvog seta uspeo da se vrati u egal. Presudni trenutak dogorio se u 11. gemu kada je Srbin još jednom oduzeo brejk, da bi ga na kraju potvrdio za 7:5 i vođstvo od 1:0.

Drugi set doneo je izjednačenu borbu. Publika se podigla na noge i bodrila Janka, koji je nesmotrenom igrom u osmom gemu izgubio servis. Raonić je iskoristio ovaj poklon i odservirao za izjednačenje - 6:3.

To kao da je razljutilo Tipsarevića, koji vrlo brzo dolazi do 3:0. Srbina je u tim momentima i te kako služio servis i, na kraju, je rutinski odbranio stečeno na početku - 6:3.

Ipak, ono što je uradio u trećem to mu se dogodilo u četvrtom! Tipsa je vrlo brzo izgubio servis, a tada je Raonić krenuo da servira projektile te je Kanađanin bez većih problema slavio sa 6:3.

U petom, odlučujućem setu viđena je maratonska borba u kojem je prvi, ali i najvažniji brejk viđen tek u 17. gemu. Nažalost po Srbiju Raonić je bio taj koji je uspeo da ga osvoji. Vodio je Tipsa čitav peti set, sve do 8:7 kada je stao i dozvolio protivniku da ga savlada - 10:8.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Django

    14. septembar 2013 | 01:41

    Nek prica konsta hoce ali i jedan i drugi su losi.Ovaj Raonic je uzas.Jedino sto ima je servis,za sve ostalo na ni talent ni fizicke predispozicije za sportistu.E sad sto ga Tipsa ne moze pobediti to je nesto drugo.

  • Mufljuz

    13. septembar 2013 | 23:11

    Raonic-majmunska faca.

  • Andrijana

    14. septembar 2013 | 01:04

    Mufljuz ajde da vidimo tebe kakav si!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA