ĐOKOVIĆ U ZAGRLJAJU MALIŠANA: Novak otvorio Školicu života kod Ljiga! (FOTO)

Fondacija najboljeg svetskog tenisera finansirala je projekat kojim je 12 mališana uzrasta od tri do pet godina dobilo mogućnost za pohađanje predškolske nastave

  • 12

Najbolji teniser sveta Novak Đoković otvorio je prvu "Školicu života" u selu Kadina Luka, pored Ljiga. Zahvaljujući projektu koji je finansirala Fondacija našeg šampiona, dvanaestoro mališana uzrasta od tri do pet godina počeće da pohađa predškolsku nastavu u renoviranoj zgradi Osnovne škole "Sava Kerković".

Novak je zajedno sa vojvotkinjom od Jorka Sarom Ferguson, koja je globalni ambasador fondacije, najpre obišao mališane koji su prvi polaznici "Školice života".

- Danas smo na početku ostvarenja našeg cilja – da sva deca u Srbiji dobiju prostor u kojem će se igrati, učiti i provoditi kvalitetno vreme uz vaspitače, ali i roditelje, ukoliko budu želeli. Kadinu Luku smo izabrali jer ovo selo pripada Ljigu, opštini koja je jedna od najugroženijih u Srbiji, a sledi nam ovakav posao i u Raškoj, Kniću, kao i Kraljevu.

- Misija naše fondacije je da ulaganjem u decu obezbedimo njihovu sigurnu budućnost, jer kako god da bude sutra u Srbiji, obrazovanje i znanje im niko ne može uzeti - izjavio je Novak nakon posete.

Renoviranje škole "Sava Kerković" je započeto posle posete direktorke fondacije Jelene Ristić Ljigu u aprilu ove godine i trajalo je puna tri meseca.

Mališani su Novaku priredili predstavu, nakon čega su mu se pohvalili velikim toboganom i penjalicom koje su dobili sa novim dvorištem. Jedan deo dvorišta pretvoren je za ovu priliku u likovnu koloniju, gde su deca sa roditeljima crtala i napravila mu divni kolažni album, kao i prvi leksikon "Školica života".

Najbolji srpski teniser je nakon toga sa decom posadio drvo prijateljstva, a onda i simbolično postavio tablu sa imenom škole, u čemu su mu pomogli mališani.

- Zahvaljujem se učiteljici i svim roditeljima koji su danonoćno ovde bili i pomogli da škola danas bude ovako lepa. Da nije bilo njih i da oni nisu tako posvećeno doprinosili našem projektu, mislim da ne bi ovoliko topline bilo svuda - zaključio je Novak, koji je obećao da će se vratiti čim mu to ponovo obaveze dozvole.

Milutin Getsbi, globalni predsednik za prikupljanje novca fondacije, dugogodišnji je prijatelj Sare Ferguson i na njegov poziv ona se priključila promovisanju rada i širenju misije Novak Đoković fondacije.

Sara nije krila zadovljstvo i radost nakon današnje posete.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    16. septembar 2013 | 19:13

    Kralj! Kralj! Kralj! Bog ga poziveo milion godina!

  • Sandra

    16. septembar 2013 | 20:06

    Kako je divna, predivna ona prva fotografija gore... Neka su svi zivi i zdravi. Novaku svaka cast!

  • Bunt!

    16. septembar 2013 | 18:10

    ....za sve dusebriznike,koji se pitaju gde ide prikupljen novac!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA