EVROBASKET: Hrvati vezali osmu pobedu i Grke poslali kući

Osmim uzastopnim trijumfom "šahovničari" kući poslali Grke, a sada od protivniku Srbije u četvrtfinalu odlučuju Italija i Španija. Pobeda šampiona nam daje Italijane...

  • 3

Poslednje utakmice F grupe na Evrobasketu navijačima srpske košarkaške reprezentacije interesantne su iz jednog razloga - protiv koga će "orlovi" igrati u četvrtfinalu i kakav će "kostur" dalje izgledati. Dve nepoznanice su sada poznate pošto Hrvatska i Grčka u sredu neće igrati protiv nas. Iako su odavno obezbedili plasman u nokaut fazu, Hrvati su uspeli da slave i nastave niz pobeda. Do sedme vezane stigli su posle 50 minuta igre. Dakle, posle dva produžetka - Hrvatska-Grčka 92:88 (16:17, 20:17, 15:16, 19:20, 7:7, 15:11).

Interesantna utakmica, isključivo zbog rezultatske neizvesnosti, trajala je svih 50 minuta, a "Heleni" su haotičnom igrom u napadu, sa samo dvojicom raspoloženih igrača, sami krivi što se vraćaju kući i što će svetsko prvenstvo gledati uz kokice i hladno pićence, ukoliko im FIBA ne da jednu od četiri pozivnice. Istina, Nikos Zizis, čovek koji je trojkom devet sekundi pre kraja meč uveo u produžetak, održavao je Grke u "životu" u dodatnih 10 minuta. Samo tada nije imao Spanulisa, ali ni Burusisa, koji su sa 18 odnosno 21 poenom bilo daleko najefikasniji.

Junak pobede "šahovničara" bio je Bogdanović, koji je u dodatnim minutima dao šest važnih poena. Hrvati su u ozbiljnoj seriji i u četvrtfinale idu sa prve pozicije. Hrvati su napaljeni i sada i aspiracije rastu... Žele da dođu do pobedničkog postolja, na kojem su poslednji put bili, to jest trebalo je da budu 1995. godine. Naime, ako se setimo, tada su bili treći, ali nisu ostali na ceremoniji pošto nisu hteli da slušaju himnu" Hej, Sloveni".

Bogdanović je ubacio 22 poena i predvodio je kvartet dvocifrenih. Tomić je imao 15 poena i 12 skokova, Ukić je dodao jedan manje (5 skokova, 5 asistencija), a Drejper 13.

GRUPA F

Hrvatska-Grčka 92:88 (pp)

Italija-Španija (17.45)

Finska-Slovenija (21)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA