NAJZAD SE OGLASIO ČILIĆ: Žaliću se zbog kazne!

"Vrlo bih rado izneo više detalja o celom slučaju i nadam se da ćete me razumeti da u ovom trenutku ne mogu komentarisati ništa više, sve dok je pravni postupak u toku", naveo je hrvatski teniser u saopštenju

  • 0

Nedugo posle saopštenja Međunarodne teniske federacije da je Marin Čilić suspendovan na devet meseci zbog konzumiranja nedozoljene supstance, hrvatski teniser se obratio javnosti posle dva meseca od kad su se prvi put pojavile informacije o dopingu.

Čilić je naveo da će se žaliti Arbitražnom sudu za sport.

"U vezi sa informacijama u medijima, mogu potvrditi da je uzorak urina koji sam dao ITF-u ranije ove godine imao pozitivan nalaz na određenu supstancu utvrđen analizom. Takođe mogu potvrditi da je ITF sproveo saslušanje 13. septembra 2013. godine, nakon kojeg me Tribunal odlučio suspendovati na devet meseci, počevši od 1. maja 2013. Na tu ću se odluku žaliti Arbitražnom sudu za sport (CAS) vrlo uskoro", navodi se u saopštenju hrvatskog tenisera.

"Nije mi dopušteno da komentarišen ovaj slučaj ni u jednom detalju, ali mogu potvrditi da sporni uzorak vuče poreklo iz tableta glukoze koje su kupljene u apoteci u Francuskoj. Nisam imao nikakva znanja da sadrže supstancu koja je zabranjena za takmičenja (iako je dozvoljena izvan takmičenja).

Vrlo bih rado izneo više detalja o celom slučaju i nadam se da ćete me razumeti da u ovom trenutku ne mogu komentarisati ništa više sve dok je pravni postupak u toku.

Na kraju, želio bih podvući da nisam nikad u životu, bilo znajući bilo namerno, uzeo bilo koju zabranjenu supstancu. Izričito se protivim korišćenju bilo kakvog stimulansa koji bi pomogao ostvarenju boljeg sportskog rezultata.

Razočaran sam da u ovom trenutku ne mogu reći više o slučaju, ali ću to učiniti čim pravni proces bude završen. Tada ću odgovoriti na svako pitanje koje mi bude postavljeno o ovom slučaju", zaključio je Marin Čilić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA