IVKOVIĆ: Loše smo se pripremili i to je moja odgovornost (VIDEO)

- Imali smo greške u organizaciji meča na početku, što je uslovilo da damo samo pet poena, pa sam na poluvremenu na minus 25 rekao igračima da treba da se spremimo za sledeći meč koji nam je kvalifikacioni za Svetsko prvenstvo - rekao je selektor Srbije

  • 1

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković preuzeo je odgovornost za slabu igru tima i ubedljiv poraz od Španije u četvrtfinalu Evrobasketa. Ivković je istakao da je sada najvažnije spremiti se za meč u četvrtak koji je druga šansa da naš tim ostvari primarni cilj - plasman na Svetsko prvenstvo.

- Zaslužena pobeda Španaca, sve čestitke za odličnu gru i ja kao trener ne mogu da se osetim povređenim i poniženim. Ali ovaj poraz treba da nam otvori oči. Ne možemo da govorimo o sportu, igrajući sa takvim timom. Ako smo se loše pripremili, ja ću da preuzmem odgovornost - rekao je Ivković, i dodao:

- Ovde je bilo očigledno da nismo znali da odigramo kako treba našu prvu kvalifikacionu utakmicu. Postavili smo je tako da najmanje odgovara španskom timu.

SEBIČNOST U ORGANIZACIJI

- Postavili smo je kao prvu meč loptu, ali smo pokazali slabost u organizaciji i sebičnost što je bilo po prvi put. Ono što je trebalo da bude organizacija od Nedovića i Micića i kada je trebalo da približimo igru košu, mi smo uspeli da damo samo pet poena za prvu četvrtinu - objasnio je Ivković.

On je dodao da je na poluvremenu meč već bio gotov i da je pokušao da objasni igračima da u četvrtak mora da se odigra utakmica koja je takođe bitna.

- Na poluvremenu smo već izgubii meč i objasnio sam igračima da ne možemo da budemo komeptitivni sa Špancima na minus 25 i objasnio sam da treba da se spremimo za meč u četvrtak koji nam je drugi kvalifikacioni. Pokušao sam da razbudim igrače i vikom i posvkama i nekim drugim načinima, ali nije vredelo - rekao je selektor Srbije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novi svetski poredak

    18. septembar 2013 | 22:29

    Dudo,sad kad sam te cuo zaplakao sam,ma ti si CAR CAREVA,zvizdao sam nasem timu,i pevao da igraju ko p...e,ali sad mi zao zbog toga.....bilo nas je ogromno na utakmici i tesko,tesko razocarani smo napustili salu,iz sveta kosarke dam i pobedu nisam ocekivao,ali ni ovakvo ne zalaganje i losu igru koja je dovela do debakla...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA