STOJANOVIĆ: Zvezdu više ne poštuju!

Trener "crveno-belih" smatra da ekipa ima problem psihičke prirode, ali da su u njoj samo dva-tri igrača koji su bili na vrhu i osvajali titule

  • 1

"Preživeli" trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da mu prija podrška Uprave, ali odmah potom je i uverio da to neće poremetiti njegov odnos prema poboljšanju rezultata ekipe, koja je rezultatski posrnula u poslednja dva kola Superlige.

Posle remija sa Donjim Sremom i poraza od Voždovca, Crvena zvezda započinje takmičenje u šesnaestini finala kupa Srbije, gde je očekuje duel s Proleterom. Sada je definitivno da prava na grešku biti neće.

- Želeo sam posle utakmice s Voždovcem da vidimo kako ćemo dalje, ne želim da budem iznad Crvene zvezde i hteo sam da snosim odgovornost. Prija mi podrška Uprave, ali rezultati ostaju isti. Biću srećan kada budemo izgledali kao ekipa od prvog do poslednjeg minuta - rekao je Stojanović na konferenciji za medije na "Marakani".

On je rekao da ekipa ima psihičke probleme, ali da je osim toga najveći problem što je prvi strelac ekipe vezni igrač, a napadačima ide slabo.

- Potrebno je svi da se pogledamo u ogledalo i da snosimo odgovornost. Ima dobrih stvari, ali smo došli u situaciju da neke ekipe više nemaju respekt prema Crvenoj zvezdi i žele da je napadnu. Imamo problem psihičke prirode, ali tim je takav, imamo samo dva-tri igrača koji su bili na vrhu i osvajali titule. Takođe, imamo problem u napadu, frapiran sam niskim procentom realizacije, jer nam je vezni igrač (Pečnik) najbolji strelac - konstatovao je Stojanović.

Kao što to obično biva, kada je ekipa takvog renomea u ogromnom problemu, najmanje se govorilo o predstojećem meču s Proleterom, iako je to definitvno najvažnije.

- Odmoriću neke igrače jer su pali u fizičkoj spremi i formi. Videćemo na treningu kakva je situacija s Miljašem i Gogićem, koji je dobio dva udarca na Vračaru. Pečnik je povraćao uoči utakmice na Vračaru, primio je infuziju i možda je trebalo da ga kasnije uvedem u igru. Savićević je trenutno u maloj krizi, ali uveren sam da će on u budućnosti biti važan igrač Crvene zvezde. Nisam još gledao CD sutrašnjeg rivala, ali jesu moji pomoćnici i bićemo spremni - zaključio je Stojanović.

Utakmica između Crvene zvezde i Proletera zakazana je za sredu od 15 časova na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA