SERIA A: Kiks Napolija i Milana, Roma usamljena na vrhu! (VIDEO)

Poslednjeplasirana ekipa italijanskog prvenstva uspela je da osvoji prvi bod na gostovanju u Napoliju, dok je Milan odigrao nerešeno 3:3 protiv Bolonje

  • 0

Roma je lider Serije A posle nekompletnog 5. kola! Na gostovanju protiv Sampdorije "vučica" je zabeležila novi trijumf i tako ostala jedina neporažena ekipa, jer je Napoli odigrao nerešeno 1:1 sa poslednjeplasiranom ekipom Sasuola.

Pobeda u derbiju Rima u prethodnom kolu dala je dodatna krila ekipi sa Olimpika u čijem sastavu na meču sa Sampdorijom nije bilo srpskog reprezentativca Adema Ljajića. Kapiten "vučice" svojim ulaskom u igru napravio je razliku na terenu, a na njegovu asistenciju Romu je u vođstvo doveo Benatija, a prvim pogodkom po dolasku iz Arsenala Žervinjo je postavio konačan rezultat.

Neprijatno iznenađenje na stadionu San Paolu fudbaleri Napolija su priredili svojim navijačima protiv ekipe Sasuola koja do ovog meča nije osvojila ni jedan bod! Iako su već u 15. minutu došli u prednost prvencem Džemailija u ovoj sezoni, Napolitanci nisu uspeli da zabeleže pobedu. Radost gostima doneo je Zaza prelepim pogodkom u 20. minutu.

Robinjo je spasao je Milan novog poraza na gostovanju u Bolonji, iako su crveno-crni poveli golom Polija upravo na asistenciju Brazilca.U nastavku su Laksalt sa dva i Kristaldo preokrenuli na 3:1 za domaćina, a kada su svi očekivali poraz "rosonera", proradio je Robinjo. Prvo je u 89. minutu smanjio rezultat, a minut kasnije asistirao Abateu za veliki bod Milana.

Serija A, 5. kolo:

Sreda:

Bolonja – Milan 3:3

(Leksalt 33, 52, Krištaldo 61 – Poli 12, Robinjo 89, Abate 90)

Kjevo – Juventus 1:2

(Tero 28 – Kvaljarela 47, Bernardini 65)

Lacio – Katanija 3:1

(Ederson 4, Lulić 39, Ernandeš 94 – Barientos 6)

Livorno – Kaljari 1:1

(Luči 23 – Ibarbo 53)

Napoli – Sasuolo 1:1

(Džemalili 15 – Zaza 20)

Parma – Atalanta 4:3

(Mesbah 19, Parolo 28, 40, Rosi 35 – Bonaventura 20, Denis 44, Livaja 79)

Sampdorija – Roma 0:2

(Benatia 65, Žervinjo 89)

Torino – Verona 2:2

(Čerči 36p, 53 – Huanito 44, Žorginjo 66p)

Utorak:

Udineze - Đenova 1:0

Četvrtak:

Inter – Fiorentina

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA