Kazna Evrolige vodi Panatinaikos na Kipar i Krit!

- Očekujemo da ćemo na ovaj način maksimalno suzbiti mogućnost da se neredi ponove, ali i da ćemo omogućiti publici na Kipru i Kritu da pogledaju utakmice Evrolige - rekao je predsednik takmičenja Đordi Bartomeu

  • 0

Prvobitna kazna za košarkaški klub Panatinaikos, prema kojoj prva dva susreta na domaćem terenu, u Evroligi, treba da odigraju pred praznim tribinama, preinačena je na zabranu igranja u krugu od 300 kilometara od Atine.

Došlo je do promene zakona u pravilima pred predstojeću sezonu, a čelnici Evrolige su odlučili da počnu da ga sprovode u najkraćem mogućem roku.

- Prema novom zakonu, utakmica neće moći da se organizuje na mestu gde su se dogodili incidenti koji su prouzrokovali kaznu. To znači da utakmice u "OAKA areni" neće biti. A s druge strane smo omogućili ljubiteljima košarke sa ostrva da dožive nezaboravno iskustvo - izjavio je predsednik Evrolige Đordi Bartomeu.

To znači da će se "zeleni" pred svoju publiku vratiti tek 21. novembra, kada bi trebalo da odigraju meč sa pobednikom kvalifikacija. Tako će Atinjani ugostiti Kaha Laboral 25. oktobra na Kipru, dok će Lokomotiva iz Kubanja na megdan morati da dođe na Krit 7. novembra. 

- Očekujemo da ćemo na ovaj način maksimalno suzbiti mogućnost da se neredi ponove, ali i da ćemo omogućiti publici na Kipru i Kritu da pogledaju utakmice Evrolige, jer u regularnim okolnostima nisu u mogućnosti za tako nešto - zaključio je Bertomeu.

Zbog ove novonastale situacije utakmica između Kahe Laboral i Panatinakosa, zakazana za 25. oktobar biće prva u istoriji Evrolige koja je odigrana na Kipru.

Podsetićemo, u grupi sa grčkim klubom je i Crvena zvezda.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA