PRIMERA: Valensijin minimalac za nova tri boda, Barsa sigurna u Almeriji, Atletiko dobio Real! (FOTO) (VIDEO)

Brazilac Žonas ponovo "spasao" tim sa "Mestalje". Izabranici Miroslava Đukića sa 1:0 pobedili Rajo Valjekano. Derbi 7. kola pripao Atletiku 1:0

  • 0

Miroslav Đukić, fudbalski trener Valensije, pre 15 dana je bio na ivici da se nađe na "birou". Međutim, posle ponižavajuće partije u Ligi Evrope, i verovatno nekoliko autoritativnih sastanaka sa prvotimcima, nekadašnji trener Partizana i kratko naše reprezentacije, zahvaljujući Žonasu, sada hita ka vrhu La Lige. Valensija je ponovo jednim golom došla do tri boda, a sa minimalnih 1:0 (1:0) savladan je Rajo Valjekano.

Jedini gol na meču, a svoj četvrti u Primeri, dao je Brazilac Žonas, koji je posle "prebacivanja" Adila Ramija na tribine, a Postige na klupu dobio veću minutažu, ali i "slobodu".

Derbi kola igrao se na "Bernabeu" gde je "kraljevski klub" dočekao arhi rivala - Atletiko.

Nadmudrio je Dijego simeone Karla Ančelotija i fantastičnom taktičkom postavkom bio najzaslužniji za veliku pobedu, prvu na "Bernabeu" od 1999. godine, "manjih" iz Madrida.

Još u 11. minutu Dijego Košta matirao je imenjaka Lopeza i od tada krenula je šahovska partija dvojice stručnjaka. Argentinac je toliko bio aktivan u svom učešću na meču, da bi više uradio jedino da je obuo kopačke, obukao crveno - beli dres i istrčao na teren.

Ronaldo, Belj, Modrić i drugovi srljali su dok su "jorgandžije" non stop pretili iz kontranapada i pravo je čudo da nije bilo golova na obe strane.

Najuzbudljivije bilo je, naravno, u samoj završnici, ali ipak su potvrdu zasluženoj pobedi dali momci sa "Vinsente Kalderon" stadiona, jer su dva puta pogodili okvir gola u periodu od 85. do 90. minuta.

Bila je ovo šesta uzastupna pobeda sjajne ekipe Dijega Simeonea.

PRIMERA 7. kolo:

petak:

Valjadolid - Malaga 2:2

(Guera 56, Osorio 64. - Santa Kruz 24, Pavlovski 76.)

subota:

Valensija - Rajo Valjekano 1:0

(Žonas 37.)

Almerija - Barselona 0:2

(Mesi 21, Adrijano 56.)

Sosijedad - Sevilja 1:1

(Grizman 66. - Žairo 18.)

Real Madrid - Atletiko (22)

nedelja:

Osasuna - Levante (12)

Selta - Elče (17)

Espanjol - Hetafe (19)

Betis - Viljareaal (21)

ponedeljak:

Granada - Bilbao (22)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA