Ivana i Emir su vladari Balkana za 2013. godinu!

Naši bronzani atletičari sa Svetskog prvenstva u Moskvi biće krunisani u Jermeniji 29. oktobra

  • 0

Vladari Balkana u 2013. godini biće srpski atletičari Ivana Španović i Emir Bekrić!

Inforamciju je objavio "Sportski žurnal", pozivajući se na pouzdane izvore, navodeći da u godini u kojoj je Prvenstvo sveta u atletici bilo ujedno najznačajniji sportski događaj na planeti, čak 14 država našeg poluostrva najbolje su reprezentovali srpski asovi osvajanjem bronzanih medalja u Moskvi.

Drugo Gala veče Asocijacije balkanskih atletskih federacija biće održano 29. oktobra u Jerevanu, glavnom gradu Jermenije (trenutno najmlađem članu ovog udruženja).

Trofej Emiru i Ivani uručiće Robert Emijan, prvi čovek kraljice sportova ove države i evropski rekorder u skoku udalj.

Bekrić je pobedio i u izboru za evropsku zvezdu u usponu, s obzirom na to da je na Balkanskom šampionatu oborio rekord Srbije. Takođe, u finalu trke na SP bio je jedini Evropljanin u finalu.

Ivana Španović je pobedila na Balkanijadi u Istanbulu, što joj je obezbedilo nastup na takmičenju u Francuskoj, gde je ponovo bila najbolja. Španovićeva je bila prva i na Balkanskom šampionatu u dvorani, a definitvno je zaslužila priznanjem osvajanjem bronzane medalje u Moskvi, prve za Srbiju u istroiji Svetskih prvenstava.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA