PRVI KIKS PARTIZANA! Voša slavila sa 2:1 (FOTO)(VIDEO)

Autogolom Marka Živkovića ''crno - beli'' poraženi u Novom Sadu, prvi put od početka šampionata

  • 6

Vojvodina je zaustavila šampiona! Fudbaleri Partizana nisu uspeli da nastave odličnu tradiciju pobeda u Novom Sadu pošto su u derbiju sedmog kola JSL izgubili od Vojvodine rezultatom 2:1.

Zahvaljujući boljoj igi u drugom poluvremenu ''crveno-beli'' su zasluženo došli do tri boda i ostali jedina neporažena ekipa u prenstvu. Ključni momenat meča dogodio se u 87. minutu kada je Marko Živković postigao autogol. Prethodno su ''lale'' povele u 73. minutu golom Škuletića da bi pogodak za Partizan bio delo Nemanje Kojića u 75. minutu.

Ofanzivna igra Vojvodine na početku meča iznenadila je fudbalere Partizana koji su u prvih 20 minuta pokušali da se priviknu na protivnika. Prva ozbiljnija šansa viđena je u 23. minutu kada je Kojić ''žabicom'' pokušao da matira Delača koji je izbacio loptu u polje.

To kao da je bila najava bolje igre ''crno-belih'' koji su u periodu od 32 do 39. minuta imali dve fenomenalne šanse.

Najpre je Jojić promašio prazan gol kada je, posle jedne kontre, prebacio istrčalog Delača koji se tom prilikom i okliznuo da bi nedugo zatim Stanković pogodio stativu posle kornera i šuta glavom.

Igrači Vojodine su u tim trenucima bili samo nemi posmatrači i mogu samo Bogu zahvaliti što Saša Ilić u 41. minutu nije bio precizan sa desetak metara. Za razliku od prvog dela, u nastavku je viđena neka nova Vojvodina koja je već u prvom napadu imala šansu da povede, ali je Jagoš Vuković šutirao pored gola sa samo pet metara.

Da su korneri najjače oružje Novosađana pokazalo se i u 56. minutu kada je Stojković odlično odreagovao i, u rukometnom stilu, odbranio šut Trajkovića. Stojković je i u narednom napadu bio najzaslužniji što Voša nije povela. Šut Alivodića sa deset metara maestralno je izbacio u korner i sačuvao svoj tim.

Međutim, posle nekoliko odličnih intervencija Stojković je napravio veliku grešku u 73. minutu, ''zaplivao'' u prazno, što je Škuletić iskoristio i matirao golmana Partizana. ''Karađorđe'', koji je u tom ztrenutku eksplodirao, utišan je već u narednom napadu kada je Kojić odlično šutirao i matirao Delača za izjednačenje.

Kada se očekivao kraj meča i podela bodova usledio je šok za navijače Partizana. Alivodić je centrirao sa desne strane, a lopta je pogodila Marka Živkovića i prevarila Stojkovića za pobedonsosni pogodak ''lala'' koji su naneli prvi poraz šampionu, ali imali i dosta sreće u nadoknadi kada je Marković pogodio prečku gola Vojvodine.

VOJVODINA – PARTIZAN 2:1 (0:0)

(Škuletić 73, M. Živković 87ag – Kojić 76)

Stadion: Karađorđe;

Sudija: Boško Jovanetić

Vojvodina: Delač, Vulićević, Trajković, Vuković, Leković, Poletanović, Radoja, Vranješ (od 90' Tumbasević), Alivodić, Škuletić (od 83' Kaluđerović), Vukčević (od 60' Gaćinović);

Partizan: Stojković, M. Živković, Stanković, Obradović,Volkov, Marković, Gulan (od 91' Luka), A. Živković (od 70' Brašanac), Ilić (od 76' Fofana), Jojić, Kojić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA