LE: Đukiću i Valensiji prija Rusija, Radović i Legija u suzama (VIDEO)

''Slepi miševi'' savladali Kuban sa 2:0 golovima u poslednjih dvadesetak minuta, dok su ''pevci'' identičnim rezultatom slavili u Mahačkali

  • 0

Izgleda da su pretnje čelnika Valensije upućene Miroslavu Đukiću urodile plodom! Posle informacije koju je Telegraf ranije objavio da će srpski stručnjak dobiti otkaz, ukoliko ne pobedi Sevilju, Valensija je od tada zaigrala mnogo ozbiljnije i nanizala je četvrtu uzastopnu pobedu. Ovoga puta u Ligi Evrope ceh je platio Kuban - 2:0.

Bili su ovo prvi bodovi Valensije u ovogodišnjem izdanju LE s obzirom na to da su u prvom kolu poraženi od Svonsija. Iako rezultat to ne govori, ''slepi miševi'' su veoma teško došli do trijumfa − tek u poslednjih dvadesetak minuta.

Strelci za pobedu bili su Pako Alkaser, kojem je ovo bio debitantski meč ove sezone, u 73. minutu, i Sofian Feghuli u 81. minutu.

Razloga za radost u Rusiji imao je i Totenhem, jer je identičnim rezultatom savladao Anži (2:0), koji nikako da izađe iz krize prouzrokovane odlaskom prebogatog gazde Sulejmana Kerimova.

''Pevci'' su pitanje pobednika rešili već posle prvih 45 minuta golovima Defoa u 34. i pridošlice Čadlija u 40. minutu. Bio je ovo prvi pogodak Čadlija za Totenhem otkako je letos iz Tventea došao na ''Vajt Hart Lejn''.

Legija ni posle drugog kola ne zna za pobedu. Tim srpskog internacionalca Miroslava Radovića, inače lidera na tabeli poljske lige, doživeo je minimalan poraz od Apolona kod kuće − 0:1.

Trenutak koji je odlučio utakmicu desio se u 54. minutu, kada je Sangoj matirao domaćeg golmana, iako je Argentinac samo pola sata ranije bio neprecizan sa bele tačke. U drugom meču Grupe J Trabzon i Lacio su odigrali meč bez pobednika − 3:3, bez obzira na to što je domaćin u dva navrata imao dva gola prednosti.

Dosta uzbuđenja viđeno je u Alkmaru, gde je domaći tim vodio od 82. minuta protiv PAOK-a, u čijem sastavu nije bilo Zvonimira Vukića, ali je ''čiča'' Salpiginis u 93. minutu doneo bod grčkom vicešampionu.

Bivši vezisti Crvene zvezde Kadu i Evandro ne mogu se pohvaliti da je iza njih uspešna noć LE. Doduše, Šerif je uspeo da izvuče 1:1 u Tromsu golom Rikardinja u 87. minutu, dok je Eštoril poražen na gostovanju Liberecu sa 2:1.

18:00

Anži – Totenhem 0:2

Kubanj – Valensija 0:2

Šahtjor Karagandi – Makabi Haifa 2:2

Rubin Kazan – Zulte Varegem 4:0

19:00

AZ Alkmar – PAOK 1:1

Genk – Tun 2:1

Legija – Apolon 0:1

Liberec – Eštoril 2:1

Olimpik Lion – Gimaraeš 1:1

Rapid Beč – Dinamo Kijev 2:2

Rijeka – Betis 1:1

Sevilja – Frajburg 2:0

Trabzonspor – Lacio 3:3

Tromse – Šerif Tiraspol 1:1

21:05

APOEL – Ajntraht Frankfurt 0:3

Bordo – Makabi Tel Aviv 1:2

Černomorec – PSV 0:2

Dnjipro – Fiorentina 1:2

Elfsborg – Standard 1:1

Esbjerg – Salcburg 1:2

Pasoš Fereira – Panduri 1:1

Ludogorec – Dinamo Zagreb 3:0

Svonsi – Sankt Galen 1:0

Vigan – Maribor 3:1

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA