Radmanović rekao zbogom košarci?

Krilni košarkaš koji je ponikao u timu sa Malog Kalemegdana posle 16 godina profesionalnog igranja odlučio da završi karijeru

  • 2

Izgleda da je došlo vreme da Vladimir Radmanović kaže zbogom košarci! Bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije, prema pisanju portala Worldbasket.com, odlučio je da završi bogatu sportsku karijeru.

Iskusni  32-godišnji krilni igrač koji je ponikao u Crvenoj zvezdi nastupao je još i za FMP Železnik u domaćem šampionatu. Iz predgrađa se potom otisnuo "preko bare" gde je nosio dresove Sijetla, Los Anđeles klipersa, Los Anđeles lejkersa, Šarlot bobketsa, Golden stejt voriorsa, Atlanta houksa i Čikago bulsa.

Kao 12. pika u prvoj rundi drafta 2001. godine izabrali su ga Supersoniksi, a u toku dvanaestogodišnje NBA karijere prosečno je postizao osam poena po meču, uz nešto manje od četiri skoka.

Jedan od najtalentovanijih igrača svoje generacije, rezultatima u reprezentativnom dresu nije opravdao velika očekivanja.

Radmanović je bio član ekipe koja je 2002. godine u Indijanapolisu ostvarila poslednji veliki uspeh jugoslovenske, odnosno srpske košarke.

Međutim, zbog sukoba sa selektorom Svetislavom Pešićem, kada je na poluvremenu meča jeo bananu, odstranjen je iz tima, pa je na njegovo mesto "uskočio" Aleksandar Smiljanić, koji doduše nije igrao, ali je primio medalju umesto njega.

Radmanoviću već stižu poruke podrške, pa ga je tako kontaktirao njegov nekadašnji menadžer Aleksandar Rašković i na tviteru napisao:

"Bila je više nego čast predstavljati te tokom 15 godina. Hvala ti, uživaj dugo u penziji".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA