Evroligaška Zvezda pala u Hercegovini! (VIDEO)

Crveno-beli košarkaši, koji su pripremni period završili bez ijednog poraza i bili su apsolutni favoriti na ovom meču, poraženi su od Širokog sa 80:79 na startu jadranske lige

  • 9

Crveno-beli košarkašiAba ligi Zvezda pala kada se najmanje očekivalo.  izgubili su u prvom zvaničnom meču nove sezone u od Širokog 80:79 (13:17, 25:18, 20:20, 22:24) čime su priredili najneprijatnije iznenađenje na startu sezone.

Centar Širokog Boris Barać bio je neršiva enigma sa 25 poena, dok je Domagoj Bošnjak ubacio 17 koševa. Zvezda je imala čak 14 izgubljenih lopti, a u poenima najviše su se istakli Blejk Šilb i Demarkus Nelson sa po 12 poena, dok je Raško Katić ubacio 11.

SLABA IGRA BEOGRAĐANA

Prava drama odvijala se u finišu meča. Zvezda je jurila prednost Širokog poslednja tri minuta, a na kraju Demarkus Nelson je pogodio svoju prvu trojku za 75:74, za domaćina na 50 sekundi pre kraja. Široki je imao napad, u kojem je fauliran Bošnjak koji je ubacio oba bacanja za 77:74 na 20 sekundi do kraja.

Usledila je penal završnica, Zvezda nije mogla da uputi šut već je fauliran Radenović, koji je pogodio samo jedno bacanje, a drugo je promašio i to je teoretski bio kraj.

Široki je osvojio loptu i imao napad, a posle novih slobodnih bacanja, poveo je plus četiri 79:75. i to je onda praktično bio gotov meč.

UVEK NEZGODNO U ŠIROKOM

Velika se euforija digla posle pripremnih utakmica Beograđana jer su pobedili u svih 13 mečeva u kojima su igrali i sa Evroligaškim timovima. Ali, kada je trebalo, crveno-beli poklekli su i pali pod pritiskom. Uvek je bilo nezgodno igrati u "Pecari" a to se ponovo dokazalo iako Široki ima skroman tim.

Zvezda je dominirala u prvoj četvrtini i dobrim delom druge, i imala je sedam poena razlike (8-15). Ali, uporna ekipa Širokog pokazala je da je "tvrd orah".

Momci iz Hercegovine nisu se uplašili, na papiru, favorizovanog tima crveno-belih, već su igrali rasterećeno i krajem prvog poluvremena stigli su do prvog vođstva 27:26.

Od tada pa nadalje Široki je kontrolisao utakmicu i održavao minimalnu prednost sa kojom je i otišao na poluvreme 38:35.

U nastavku meča ekipa iz Hercegovine je nastavila sa svojom rapsodijom, a crveno-beli nisu imali rešenje za njihovu igru u napadu, pa je domaćin poveo sa 58:50 krajem trećeg perioda

Uspela je Zvezda da se vrati u meč i da zahvaljujući trojkama kapitena Simonovića dođe do izjednačenja 62:62, početkom poslednje deonice. Izgledalo je da je preokret na pomolu. Od tada je rezultat bio na takozvanoj "klackalici" a ekipe su se smenjivale u vođstvu.

U poslednja tri minuta Široki je ušao sa dva poena prednosti 69:67 i to vođstvo je održavao sve do samog kraja kada se ušlo u penal završnicu u kojoj su Hercegovci bili znatno mirniji i zasluženo su došli do pobede.

Aba liga, 1. kolo

Petak:

MZT – Olimpija 79:60

Subota:

Cibona – Radnički 66:82

Široki – Crvena zvezda 80:79

Krka – Budućnost 60:57

Zadar- Solnok 71:67

Nedelja

Partizan – Igokea 17.00

Mega Vizura – Cedevita 19.00

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojke

    5. oktobar 2013 | 19:09

    Vlast vas gura ali ne ide... KK FMP sledeca sezona...

  • SaleBG

    5. oktobar 2013 | 19:20

    Neocekivano los ili bolje receno katastrofalan pocetak sezone za crveno-bele. Nakon 13 pobeda u 13 pripremnih utakmica, Crvena Zvezda porazena od ekipe Siroki koja ce se verovatno boriti za opstanak i koja ima nekoliko puta manji budzet. Sad ce neko reci da pripremne utakmice i takmicenje u ligi nije isto, ali nije ni Siroki Evroligaska ekipa. http://www.worldofbasketball.org

  • Dule

    5. oktobar 2013 | 19:23

    Zar svaku sezonu morate da pocnete sa sranjima,ti Radonjicu nikad trener biti neces

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA