ODBRANA TITULE: Nole se svađao sa sudijom i razbio Congu za finale Šangaja!

Đoković je pobedio Francuza sa 2:0 (6:2,7:5) i u finalu čeka Huana Martina Del Potra koji je pobedio Nadala sa 2:0. Srpski teniser tokom drugog seta, iznerviran nelogičnim odlukama, ušao u verbalni duel sa sudijom i tražio od njega da se više koncentriše na meč

  • 6

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković,  plasirao se u finale mastersa u Šangaju  pošto je pobedio starog rivala Žoa Vilfreda Congu saq 2:0 (6:2,7:5). Ovo je bio 16. duel srpskog i francuskog tenisera a Novak je dobio 11. meč  do sada.

Naš as će u finalu igrati protiv Huan Martin Del Potra koji izbacio Rafaela Nadala pobedivši sa 2:0.

Đoković je ovaj meč dobio mnogo lakše nego prethodni, jer očigledno nije želeo da se, kao protiv Monfisa, muči. Za prvih 10 minuta pokazao je Congi ko je lider u svetskom tenisu.

Brejk na početku i to sa nulom nagovestio je da će ovaj meč biti mnogo lakši nego četvrtfinalni. Srpski teniser je uzeo odmah prva tri gema, od čega jedan na servis protivnika, a da nije izgubio ni poen. Conga je uzeo tek poene iz svog drugog servisa za 3:1...

Međutim, sve se preokrenulo u sekundi. Đoković je imao dve brejk lopte da povede 4:0 i reši set, ali ih nije iskoristio. Francuz se psihološki vratio u meč i uspeo da ovaj gem osvoji a zatim napravi brejk posle velike borbe i smanji na 3:2.

Međutim, bilo je to sve od Conge u ovom setu. Nije uspeo da potvrdi brejk, jer je Novak odlično reternirao i sa nulom osvojio gem na servis rivala za 4:2, a zatim osvaja gem na svoj servis za 5:2.

Imao je priliku Francuz da ostane u setu na svoj servis, ali ponovo odlična igra našeg asa i prvi set je osvojen sa 6:2.

Foto: AP/Tanjug

Nastavak meča doneo je mnogo neizvesniju borbu. Oba tenisera su osvajala poene na svoj servis, brejkova nije bilo sve do šestog gema kada je Conga odigrao veoma loše, promašivao čiste zicere a Đoković je to iskoristio i poveo sa 4:2.

Posle lako osvojenog prvog seta velika borba vodila se u drugom setu a Đoković se u dva navrata svađao sa glavnim sudijom zbog spornih lopti.

Naime, kod rezultata 4:3 za Noleta, posle uzvikivanja linijskog sudije da je aut na udarac Conge, naš as je propustio da udari lopticu ali tada je glavni sjudija posle gledaja snimka dosuđivao poena za Francuza.

- Da li je ovo moguće? Eeej bre, Dva puta mi uzimaš poen, čoveče, a bio sam na lopti. Fokusiraj se - grmeo je Nole.

To kao da je iznerviralo Đokovića koji se zainatio i do kraja odigrao mnogo bolje. Iako je Conga uspeo d adođe do 4:4 i kasnije 5:5, naš as je napravi brejk u 12 gemu i pobedio taj set sa 7:5.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    12. oktobar 2013 | 12:40

    Nole No1 Najbolji na svetu, idemooooo

  • gile

    12. oktobar 2013 | 13:11

    Bravo majstore Ponos. Nase zemlje od srca ti cestitam na pobedi pozdrv celoj ekipi ti si najbolji ambasador nase zemlje

  • Radex

    12. oktobar 2013 | 13:15

    To Novace svaka cast !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA