Partizan po navici namučio Barselonu!

"Crno-beli" u Kataloniji ponovo pokazali da mogu da pariraju velikanu, ali je svojim greškama doprineo da se iz Barselone vrati poražen 60:67

  • 1

Partizan je ponovo bio egal sa Barselonom, ali je u prvom meču Evrolige poražen u Blaugrani sa 67:60 (17:18, 11:8, 17:14, 22:20). Zaista je postalo standardno da uvek iznova mlada ekipa Partizana parira gigantu iz Katalonije. Ipak, igra srpskog šampiona još oscilira, pa je dosta grešaka u drugom poluvremenu kumovala porazu od kandidata za titulu na prvom gostovanju.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je kapiten Dragan Milosavljević sa 15 poena, kog je pratio Vesterman sa 10 poena (2/2 za tri poena). Lovernj je ubacio devet, a Bogdanović i Musli po osam poena. Do pobede su Barselonu vodili Papanikolau i Tomić sa po 13 poena, Uertas sa 10 poena i isto toliko skokova.

"Crno-beli" su u "Blaugrani" dobro započeli meč, pogotovo tandem Milosavljević - Lovernj, koji su sa po pet poena u prvom delu prve četvrtine zadavali muke Kataloncima. Ipak, Barsa je preko raspoloženog Papanikolaua i Uertasa održavala egal.

Barsa je koristila Partizanovu boljku sa kojom se "crno-beli" večito bore − izgubljene lopte. Takođe, u drugoj četvrtini nije radio ni šut, pogotovo Tarensu Kinsiju. Nije ni Barselona briljirala, bilo je isuviše ishitrenih poteza na obe strane, tako da je domaćin na odmor otišao sa svega dva poena prednosti (28:26).

U prvom poluvremenu je Partizan imao šut iz igre 7/21, a na kraju svega 17/40. Of tog broja, sedam su činile trojke.

Vrlo tvrdo se igralo i u nastavku.Preko Vestermana i Kinsija su "crno-beli" imali seriju od 5:0, ali je razigrana Barselona pojačala odbranu, što je nesamouverenom Partizanu zbog prethodnih promašaja pravilo problem u napadu.

U poslednjoj deonici je Barselona pritisla dovoljno da se prvi put odlepi na deset razlike, ali ne i da prelomi meč. Dvema vezanim trojkama Milosavljevića i zakucavanjem Gagića su "crno-beli" prišli na 59:54. Igralo se koš za koš, ali posle promašaja Barselone "crno-beli" nisu odreagovali u skoku, čime su gubili priliku za eventualnu kontru kojom bi se preokrenuo rezultat.

Narednu evroligašku utakmicu Partizan igra protiv francuskog Nantera.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    17. oktobar 2013 | 21:55

    Napred PARTIZAN PARTIZAN PARTIZAN pozdrav za sve grobare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA