FERGUSON: Vidić je hteo u rat za Kosovo!

"Vidić je bio beskompromisan i mračan. Jedan ponosan Srbin. Prišao mi je 2009. godine i rekao da postoji mogućnost da dobije poziv za vojsku," naveo je bivši menadžer Mančester junajteda u svojoj knjizi

  • 15

Autobiografija legendarnog menadžera Mančester junajteda Aleksa Fergusona objavljena je danas, a već se po internetu "vrte" delovi iz ove knjige, koja će nesumnjivo napraviti veliki bum u fudbalskom svetu.

Temperamentni Škot je u svojoj knjizi otkrio da je kapiten ekipe Nemanja Vidić želeo da ode u rat za Kosovo ukoliko bi dobio poziv za vojsku.

"Vidić je bio beskompromisan i mračan. Jedan ponosan Srbin. Prišao mi je 2009. godine i rekao da postoji mogućnost da dobije poziv za vojsku. Kad sam ga pitao kako to misli, samo je rekao: 'Kosovo. Idem. To je moja dužnost'. Imao je pogled koji je to dokazivao," napominje Ferguson u svojoj knjizi.

Ferguson je naveo da se ispostavilo tačnim da je njegov kolega Rafa Benites zavistan od kontrolisanja, zbog čega smatra da je i njegov fudbal dosadan. Kao najtalentovanijeg igrača kog je ikad trenirao, izabrao je Kristijana Ronalda.

"Kristijano je najtalentovaniji igrač kojeg sam trenirao. On je ispred svih velikih fudbalera koje sam trenirao, a bilo ih je mnogo. Jedini koji se mogu smestiti blizu njega su Pol Skols i Rajan Gigs, jer su Junajtedu mnogo doprineli u poslednje dve decenije. Real Madrid je platio Ronalda 80 miliona funti, a znate zašto? To je bio način da Florentino Peres, predsednik Reala kaže celom svetu: 'Mi smo Real Madrid, mi smo najveći od svih'," napisao je Fergi, otrkivši lično Ronaldu da bi se radije ubio nego što bi ga dao kraljevskom klubu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sashki

    22. oktobar 2013 | 17:42

    Vidic srpski heroj. A vi što ga pljujete sto ne igra za srbiju upitajte se zašto ne igra!

  • Nemanja Petrovic

    22. oktobar 2013 | 19:01

    Ziko da ti nisi zutac pa tako komentarises,ili ti je Ceda pobratim.VIDICU SRBENDO.To samo moze patriota ,a sto nece da igra za reprezentaciju ,pametan covek.Uvideo da je stanje u nasem fudbalu haoticno, otkad je na celo tog saveza TOLE .VIDIC CCCAAAARRRRR.

  • Nešo

    22. oktobar 2013 | 17:38

    Na poziv za Kosovo bi se odazvao a nece da igra za reprezentaciju svoje zemlje . Smesno jako smesno ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA