LIGA EVROPE: Rapsodija Đukićeve Valensije, Ludogorec pobedio Černomorec! (FOTO) (VIDEO)

Puleni srpskog trenera napunili mrežu Sent Galena, 5:1. Šampion Bugarske slavio u Odesi 1:0, Zagrebački Dinamo do prvog boda posle 0:0 kod kuće sa PSV-om u meču bez publike. PAOK se posle dvadesetak minuta suočio se sa dva gola zaostatka protiv Makabija iz Haife, do poluvremena izjednačio i pored neiskorišćena dva penala, a onda i pobedio 3:2

  • 2

Nastavljene su borbe u Ligi Evrope, mečevima trećeg kola. Prvi dueli odigrani su na istoku, Anži je sa 1:0 pobedio Tromse u Grupi K, dok su Šahtjor Kargandi i Alkmar odigrali 1:1 u Grupi L.

Preostala dva člana L grupe  Paok i Makabi Haifa priredili su  pravu goleadu u prvom poluvremenu, Izraleci su poveli 2:0 do 21. minuta, da bi domaćini izjednačili do odmora iako nisu uspeli da iskoriste dva penala. Oba puta izvođač je bio Slovak Miroslav Stoh, a na golu Makabija bio je Srbin Bojan Šaranović. Salpingidis u 66 .minutu doneo je preokret, 3:2, što je ostao i konačan rezultat.

Srpski internacionalac Zvonimir Vukić ušao je u 78. minutu, umesto strelca pobedonosnog gola, Salpingidisa.

Valensija, tim srpskog trenera Miroslava Đukića, bila je najubedljivija ove večeri, za nešto više od pola sata "slepi miševi" stekli su ogromna četiri gola prednosti protiv Sent Galena. Švajcarce je načeo Alkaser u 12. minutu, Kartabija u 21. i 30. i Košta u 33. postavili su rezultat sa kojim se otišlo na odmor. Valja reći da im je pomogao i vrlo slabi golman Sent Galena. Tu, međutim, nije bio kraj, u 71. minutu Kanales postiže i peti gol za Valensiju, a Nater u 74. počasni za goste.

Valensija je izbila na drugo mesto A grupe, iza Svonsija koji je odigrao 1:1 sa Rubinom. Englezi su vodili od 68. minuta opgotkom Mičua, a egal je doneo Sise iz penala u trećem minutu nadoknade.

Dinamo Kijev savladao je Tun, švajcarsku ekipu koja je okončala evropski pohod Partizana, rezultatom 3:0. Jermolenko u 35. minutu doveo je domaćine u vođstvo, a kada Mbokani u 60. duplirao prednost bilo je jasno da bodovi ostaju u Ukrajini. Gusev je u 78. minutu trijumf učinio još ubedljivijim.

Rijeka je u Lionu odolevala do 66. minuta kada je Grenije konačno pronašao put lopti do mreže gostiju. Rijačeni verovatno mogu da budu zadovoljni minimalnim porazom, ako se uzme u obzir da su prethodnom gostovanju, Vitoriji Gimaraeš, doživeli pravu katastrofu.

Totenhem je opravdao ulogu favorita u Tiraspolju protv Šerifa i preko Vertongena i Defoa stigao do pobede 2:0. U istoj Grupi K, Anži je zabeležio prvi trijumf, istina minimalan, 1:0 savladan je Tromse.

Trabzonspor je pobedio Legiju iz Varšave 2:0 i ostavio je na nuli u Grupi J, a zaista je neverovatno da arbitar nije dosudio penal za goste kada je jedan njihov igrač pokošen u kaznenom prostoru protivnika. Fudbaleri Legije stvorili su sijaset šansi, ali lopta jednostavno nije htela u gol, a u završnici Turci su uvećali prednost posle očajne intervencije golmana poljske ekipe.

Duel Černomoreca i Ludogoreca, ekipe fatalnih po srpske velikane Crvenu zvezdu i Partizan, pripao je bugarskom timu. "Bombom" Zlatinskog iz slobodnog udarca u 45. minutu, uz očajnu interenciju čuvara mreže domaćih, Ludogorec je osvojio tri boda u Ukrajini i napravio veliki korak ka plasmanu u narednu fazu, jer ima maksimalan učinak u Grupi B.

Zagrebački Dinamo došao je do prvog boda odigravši bez golova sa PSV-om na utakmici bez publike u Maksimiru.

GRUPA A:

Svonsi - Kubanj 1:1

Valensija - Sent Gallen 5:1

Tabela: Svonsi 7, Valensija 6, Sent Galen 3,  Kubanj 1.

GRUPA B:

Černomorec - Ludogorec 0:1

Dinamo Zagreb - PSV Ajndhoven 0:0

Tabela: Ludogorec 9, PSV 4, Černomorec 3, Dinamo Zagreb 1.

GRUPA C:

Elfsborg - Esbjerg 1:2

Red bul Salcburg - Standard Lijež 2:1

Tabela: Red bul 9, Esbjerg 6, Standard 1, Elfsborg 1.

GRUPA D:

Vigan - Rubin Kazanj 1:1

Zulte Varegem - Maribor 1:3

Tabela: Rubin 7, Vigan 5, Maribor 3, Zulte Varegem 1.

GRUPA E:

Pasoš Fereira - Dnjepr Dnjepropetrovsk 0:2

Fiorentina - Panduri 3:0

Tabela: Fiorentina 9, Dnjepr 6, Panduri 1, Pasoš Fereira 1.

GRUPA F:

Bordo - APOEL 2:1

Ajntraht Frankfurt - Makabi Tel Aviv 2:0

Tabela: Ajntraht 9, Makabi 4, Bordo 3, APOEL 1.

GRUPA G:

Genk - Rapid Beč 1:1

Dinamo Kijev - Tun 3:0

Tabela: Genk 7, Dinamo Kijev 4, Tun 3, Rapid Beč 2.

GRUPA H:

Slovan Liberec - Sevilja 1:1

Frajburg  - Eštoril 1:1

Tabela: Sevilja 7, Slovan Liberec 5, Frajburg 2, Eštoril 1.

GRUPA I:

Lion - Rijeka 1:0

Betis - Vitorija Gimaraeš 1:o

Tabela: Lion 5, Betis 5, Vitorija Gimaraeš 4, Rijeka 1.

GRUPA J:

Trabzonspor - Legija Varšava 2:0

Apolon Limasol - Lacio 0:0

Tabela: Trabzonspor 7, Lacio 5,  Apolon 4, Legija o.

GRUPA K:

Anži - Tromse 1:0

Šerif Tiraspolj - Totenhem 0:2

Tabela: Totenhem 9, Anži 7, Šerif 2, Tromse 1.

GRUPA L:

Šahtjor Kargandi  - Alkmar 1:1

PAOK - Makabi Haifa 3:2

Tabela: PAOK 7, Alkmar 5, Šahtjor 2, Makabi 1.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA