EL KLASIKO 167. PUT: Pola milijarde evra na terenu! (FOTO)

Najnovije izdanje najvećeg španskog derbija između Barselone i Reala biće zapamćen kao meč u kojem je oboren rekord u svetskom fudbalu po vrednosti fudbalera koji su istrčali na teren

  • 3

Deseto kolo španskog prvenstva donosi nam 167. izdanje čuvenog "el klasika", Barselona dočekuje Real Madrid u subotu od 18 časova na Nou Kampu.

To je uvek izuzetan događaj, a i ovog puta pašće neki rekordi, naime nejveći derbi Primere biće ujedno i najskuplji meč u istoriji fudbala, kada se uzme u obzir tržišna vrednost igrača na terenu. Procene su uvek približne, a britanski "Daily Mail" izračunao je da 22 igrača koji će istrčati na travnati tepih stadiona u Barseloni vrede 417 miliona funti, to jest pola milijarde evra!

To i nije čudno, s obzirom na to da ćemo videti dvojicu najboljih igrača današnjice, Argentinca Lionela Mesija i Portugalca Kristijana Ronalda, a pored njih i letošnje akvizicije, Brazilca Nejmara i Velšanina Gereta Bejla, čiji je transfer iz Totenhema od 1oo miliona evra postavio novi rekord, oborivši onaj iz 2009. kada je Ronaldo stigao u Madrid iz Mančester junajteda. Mada, to i nije sasvim jasno jer je Real u međuvremenu izašao sa podatkom da je platio 91 milion evra za Bejla, ali i u tom slučaju dva najveća transfera ikada pripadaju "kraljevskom klubu".

Lionel Mesi, ako postigne gol, postaće najbolji strelac u međusobnim susretima Barse i Reala kada se računaju svi mečevi, pa i oni nezvanični, trenutno je sa 18 pogodaka izjednačen sa zemljakom Alfredom Di Stefanom koji će verovatno zadržati prednost kada su u pitanju golovi u ligi jer je aktuelni bilans 14:11 u korist Realove legende.

Prvi put sučeliće se i treneri, Argentinac Herardo tata Martino, na klupi Katalonaca, kojem je  ovo dosad najveći ispit, dok je sa druge strane trofejni Italijan Karlo Anćeloti, dvostruki osvajač Lige šampiona sa Milanom i osvajač prvenstava u Italiji, Engleskoj i Francuskoj, koji je u junu napustio prebogati Pari Sen Žermen da bi radio u najslavijem klubu na svetu.

U dosadašnjim prvenstvenim susretima Real ima blagu prednost, 70 pobeda naspram 64 Barseloninih, uz samo 32 nerešena rezultata. Gol razlika je takođe u korist Madriđana 270:259.

Real je trenutno u mini seriji od tri prvenstvena meča bez poraza protiv glavnog rivala, pet u svim takmičenjima, ali poslednjih godina Barselona je na svim poljima imala mnogo više uspeha, pored tri titule klupskog šampiona Evrope od 2006. naovamo, Katalonci su u poslednjih pet sezona u Primeri četiri puta završavali na prvom mestu, prepustivši tron Realu samo 2012. Barsa je i u ovom trenutku na čelu tabele, Real je treći, mada razlika od tri boda ne znači mnogo, a jasniju sliku o tome ko je bliži trofejima ove sezone verovatno ćemo dobiti po završetku meča.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rr

    26. oktobar 2013 | 10:58

    Ma kako da ne..jok ,neprocenjivi su

  • Mikac

    26. oktobar 2013 | 23:18

    @MB oni jesu dovedeni za toliko....ali trzisna cena je nesto drugo. Imas na sajtu transfermarkt sve lepo pisu cene.

  • MB

    26. oktobar 2013 | 14:17

    Kako pola milijarde kad su samo Bale i Neymar dovedeni za 170 miliona??? Znaci da ostalih 20 igraca na terenu, ukljucujuci Ronalda i Mesija vrede 330 miliona??? Malo ste se preracunali.... Mislim da je cifra daleko veca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA