Francuska novinarka: Partizan je svetionik evropske košarke, navijači su neverovatni!

Novinarka košarkaškog magazina "Rivers" Sira Sula boravila sedam dana u našoj prestonici, kako bi se uverila u priče o paklenom radu u srpskom šampionu. Imala je šta i da vidi

  • 17

Francuska novinarka Sira Sula, koleginica iz prestižnog košarkaškog magazina "Rivers", došla je u Beograd da bi videla na delu navijače Partizana u Evroligi o kojima je toliko slušala.

Takođe, želela je da napravi reportažu o "crno-belima" i njihovom sistemu rada, zbog čega je u Beogradu provela sedam dana.

- Partizan je veoma poznat u Francuskoj, a posebno sad kad trojica Francuza igraju u timu. Mislim da je Partizan svojevrsna akademija košarke, bar ga tako vide kod nas.

- Zato mladi francuski igrači dolaze u Beograd, jer znaju da će dobiti šansu da igraju, što se u francuskim klubovima retko dešava. Uz sve to, mladi igrači imaju zagarantovan kvalitetan rad i napredak je evidentan - kaže Sira.

Ona dodaje da sistem rada "crno-belih" treba da prekopiraju i ostali klubovi u Evropi.

- Vujošević je odličan trener, uvek bira igrače koji vole da rade i koji su spremni da se podrede timu. S veoma mladim igračima Partizan se svake godine ravnopravno nosi u Evroligi s mnogo jačim timovima koji imaju više novca.

- Mislim da bi to trebalo da bude primer za sve klubove u Francuskoj, pa i u Evropi, da počnu da ulažu u mlade igrače, jer će im se to sigurno isplatiti višestruko - kaže ova novinarka.

Sira je za Telegraf otkrila da je Partizan mogao da ima i četvrtog Francuza ove sezone, a to je Aleksis Ažinsa, centar Strazbura i reprezentacije Francuske.

- Ažinsa je pregovarao s Partizanom letos, ali je ipak odlučio da ostane u Strazburu i odigra ovu sezonu u Evroligi. Međutim, verovatno bi bilo bolje da je došao u Partizan, koji je poznat po radu s visokim igračima - smatra francuska koleginica.

Sira je bila i na meču Partizan - Nanter i uverila se u atmosferu o kojoj priča cela Evropa.

- Bilo je zaista fenomenalno, baš onako kao su mi pričali i kao što sam gledala na internetu. Ipak, nisam se mnogo iznenadila jer sam imala priliku da gledam grčki derbi između Olimpijakosa i Panatinikosa, tako da sam bila već pripremljena za "vruć" doček na tribinama. Međutim, igrači Nantera su mi rekli da je mnogo drugačije kada si na terenu. To je poseban pritisak - objašnjava na kraju šarmantna gošća iz Francuske.

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari parter

    28. oktobar 2013 | 20:55

    Video sam je na utakmici nije verovala sta se dogadja, jos jednom smo dokazali da smo najbolji navijaci na svetu u kosarci, kod nas svi navijaju, pa i oni u svecanoj lozi, kad mi divljamo sve se trese, posle nas su svi losa kopija..jedino Gate 13 i navijaci Galate mogu da nam pariraju, ostali su bleda kopija, postavili smo standarde i ne moramo nikome da se dokazujemo..

  • Neca

    28. oktobar 2013 | 23:00

    Jednom prilikom mi je drug delija rekao, " u kosarci vam nismo ni do kolena, imate tu decu koja su okoreli Grobari i oni ginu za grb, a navijaci prave spektakl i Evropa vas zna, mi bi tu bili samo losa kopija, ali moras priznati da smo bolji u fudbalu",priznao sam mu, delije prave odlicnu atmosferu u rupi, a razlog za to je veca tribina i odjek, sto je on naravno potvrdio, jedino smo mi bolji na Jna jer tu dolazimo do izrazaja, tu se nasalio na racun nekih zvucnika, ali je rekao da zna da je to zajebancija i jedan od nacina da se cuje vodja ali je i nacin da zafrkavaju Grobare, jednostavno mi ne mozemo doci do izrazaja na Jna u prvenstvenim utakmicama, jer mnogi ne dolaze da gledaju bledu igru, a i ima nas vise van Bg-a, mi cemo se uvek prepirati, nasa deca ce se prepirati, takvi smo mi Srbi, ziveli vi meni jos 101. godinu...

  • Fratelo

    28. oktobar 2013 | 22:44

    Aahaahahahah pronadji jednu visoku zgradu i proveri da li letis, delije? Do juce nisu znali pravila kosarke a o navijanju da ne pricam, mislim videli smo raspad u areni, propalu koreografiju i frustraciju tako i u Evrokupu, izlaze 10 min pre kraja, nabili smo im komplekse do bola..pa pokusavaju da budu kao mi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA