POČINJE NBA: Raduljica i Nedović zarađivaće četvrtinu Pekovićeve plate!

Srpska košarka imaće ove sezone trojicu predstavnika u najjačoj ligi na svetu, a na njima je da se nametnu i pokažu da imaju kvalitet da igraju pored takvih zvezda kao što su Džejms, Durent, Brajant, Gasol, Parker...

  • 7

Nova sezona NBA lige počinje u noći između utorka i srede, a Srbija će u novom takmičenju imati trojicu predstavnika − Nemanju Nedovića (Golden Stejt), Miroslava Raduljicu (Milvoki), te Srbina iz Republike Srpske Ognjena Kuzmića (Golden Stejt).

Međutim, ako posmatramo šire, onda možemo da kažemo da ćemo imati bar petoricu igrača, računajuči tu i "naše" Nikolu Pekovića, Jana Veselog, koji su igrali u Partizanu, kao i Nikolu Vučevića, Crnogorca s američkog koledža, velikog navijača Crvene zvezde.

Prva sezona za srpske igrače je uvek najteža, jer sledi privikavanje na novi način igre, ali i života, pa su zato i ugovori Nedovića, Raduljice i Kuzmića jedni od najmanjih u ligi.

Njih trojica zarađuju zajedno oko tri miliona dolara, što je četvrtina plate Nikole Pekovića, koji će ove sezone inkasirati 12 miliona dolara. Najplaćenjiji igrač će biti  Kobi Brajant , zvezde Lejkersa, sa 30,4 miliona dolara.

Raduljica će sledeće sezone igrati za 1,5 miliona dolara, Nedović će inkasirati 1,05 miliona, dok će mladi Kuzmić zaraditi tek 490.000 dolara.

Za razliku od njih, Peković ima ugovor vrhunske zvezde, za šta se izborio odličnim igrama u prethodne tri godine.

Jan Veseli odrađuje treću sezonu u NBA, pa će igrati za "samo" 3,3 miliona dolara, dok mlađani Vučević kao Sofmor ne može da računa na više od 1,7 miliona, bez obzira na sjajne partije u prošloj sezoni.

JOŠ ČETVORICA IZ BIVŠE SFRJ

Što se tiče ostalih predstavnika škole košarke bivše SFRJ u NBA ligi ove sezone ćemo gledati Slovenca Gorana Dragića u Finiksu, koji će zarađivati 7,5 miliona dolara po sezoni, zatim njegovog zemljaka Bena Udriha, koji će u Njujorku zarađivati 880.000 dolara.

Makedonac Pero Antić igraće u Atlanti za solidnih 1,2 miliona dolara, dok je poslednji predstavnik SFRJ škole basketa Bosanac Mirza Teletović, koji igra u Bruklin Netsima za platu od 3,2 miliona dolara

Inače, na otvaranju sezone sastaju se Majami - Čikago, Orlando -Indijana i LA Klipers - LA Lejkers.

Zarade u sezoni 2013/14. igrača iz bivše SFRJ

1. Nikola Peković 12,100,000 dolara

2. Jan Veseli 3,340,920

3. Goran Dragić 7,500,000

3.Mirza Teletović 3,220,000

4.Nikola Vučević 1,793, 520

5. Miroslav Raduljica  1,500,000

6. Pero Antić 1,200,000

7. Nemanja Nedović 1,050,000

8. Beno Udrih 880,000

9. Ognjen Kuzmić 490.000

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobarcina

    28. oktobar 2013 | 21:37

    Nikola Pekovic ....Gogu Sekulic, salala ..

  • ироничар

    28. oktobar 2013 | 23:11

    Sećam se.. jedno 10 godina je trajalo.. kad je srpska košarka imala toliko puno igrača u NBA, dok ovi iz bivših republičica skoro niko (osim "slovenca" (srbina) Rašu Nesterovića, slovenaca Primoža Brezca i Boštjana Nachbara a i ti su gotovo stalno sedeli po klupama).. te hrvat Toni Kukoč u poslednjim fazama pre odlaska u penziju... Naših košarkaša bilo najviše od svih stranaca u NBA.. u jednom kratkom periodu imali smo čak 11 igrača na NBA igrici :D ... od tih dvojica nisu bila draftovana valjda ..(P. Stojaković, V. Divac, V. Radmanović, Ž. Rebrača, M. Jarić, P. Drobnjak, Ž. Čabarkapa, Vranješ, Rakočević, D. Miličić, R. Varda) ... a posle su još dolazili N. Krstić itd... a BTW zaboravili ste Aleksandra Pavlovića... hoće našeg crnogorskog Srbina iko da zove u reprezentaciju??? Mogao bi i Peković pošto je isto crnogorski srbin... ali vidim da ovi iz našeg saveza baš i nisu nešto pametni... hoće da davaju piliće u sastav.. donekle još mogu da prođu...ali da igraju protiv iskusnih španaca, amera i argentinaca.. ima da se ukake

  • Kum

    28. oktobar 2013 | 23:34

    Ironicar, ala si se propisno iskenjo, ali evo ti plus..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA