DARKO MILIČIĆ: Svaka čast Šešelju, nadam se da ćemo se uskoro videti! (VIDEO)

Srpski košarkaš se pojavio na skupu Srpske radikalne stranke u Novom Sadu i dao podršku članovima koji traže hitno oslobađanje najpoznatijeg haškog optuženika

  • 21

Srpski košarkaš Darko Miličić dao je javnu podršku haškom optuženiku Vojislavu Šešelju sa željom da što pre izađe iz zatvora.

Miličić je istakao da je sramota što u Hrvatskoj haške zatvorenike smatraju herojima, dok u Srbiji hapse ljude koji pominju Šešeljevo ime.

Miličić je bio u utorak uveče u sedištu Srpske radikalne stranke kako bi dao podršku članovima za podnošenje zahteva za oslobođenje Vojislava Šešelja, kao i zbog protesta povodom odlaganja izricanja presude lideru Srpske radikalne stranke u Hagu.

- Ono što me boli je što mi Srbi u našoj Srbiji ne smemo da "srbujemo". To je sad problem. Čovek leži u Hagu deset godina, a mi ne smemo da ga spomenemo u Srbiji - rekao je Miličić, i u dahu nastavio:

- Naše komšije sa kojima smo imali problema dočekuju svoje haške optuženike kao heroje, imaju bilborde. Mi ovde u Srbiji spomenemo Šešelja i nas hapse po ulici - rekao je nekadašnji NBA košarkaš.

Iako su mu mnogi zamerili što je dao podršku radikalima i Šešelju, on je dodao da nikada ne razmišlja šta je pametno za njega već uvek ide srcem.

- Dosta mojih prijatelja me pita da li mi je pametno što sam došao na skup radikala. A ja kažem nikad u životu ne razmišljam da li je pametno već radim kako mi je u srcu.

- Ono što sam video na TV-u od suđenja Šešelju, mogu da kažem svaka čast Voji na držanju i nadam se da ćemo ga uskoro videti ovde. Kosovo je Srbija. Živeli - poručio je Miličić.

Malo pre Miličića sličan patriotizam je pokazao i Nikola Peković, koji je na nozi istetovirao Boj na Kosovu.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    30. oktobar 2013 | 15:00

    Ziv bio Darko. Koliki si covek pokazao si dajuci SVOJE pare onima kojima je potrebno, nisi ih skupljao od DRUGIH na dobrotvornim vecerama!

  • Srbin

    30. oktobar 2013 | 16:06

    Svaka ti čast! Možda nisi Srbiju zadužio nekim velikim košarkaškim uspesima, i ako si bio veliki talenat, ali onim što si zaradio i što si poklanjao ljudima kojima je trebalo, ovu zemlju si zadužio i te kako. Ti si veliki patriota i čovek, i sportske karijere traju duže ili kraće, i budeš uspešan ili manje uspešan, ali posle svega ostaje samo kakav si covek, a ti si veliki.

  • ŽELJKO

    30. oktobar 2013 | 16:00

    Osnovno pravilo krivičnog prava je da nijedan optuženi nije kriv, dok mu se u sudskom postupku pravosnažnom presudom ne utvrdi krivica.Vojislav Šešelj dakle nije ratni zločinac već optuženik.On je očigledno politički zatvorenik.Svaka pravna država bi stala u zaštitu osnovnih ljudskih prava svoga državljanina,koja se očigledno svakodnevno ugrožavaju u ovome postupku. Respekt za Miličića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA