Šilbova trojka u Top 10 poteza Evrolige, Lovernj najbolji skakač! (VIDEO)

Najkorisniji igrač kola je Amerikanac Brajant Danston, koji je u pobedi Olimpijakosa nad Bajernom zabeležio indeks korisnosti 33

  • 2

Evroliga je objavila svoj izbor deset najlepših poteza trećeg kola. Jedina akcija nekog igrača srpske ekipe je trojka Blejka Šilba kojom je Crvene zvezda izvukla produžetak u utakmici koju je ipak izgubila od Panatinaikosa 86:90.

"Rampa" igrača Panatinaikosa Papasa kojom je zaustavio Čarlsa Dženkinsa našla se na trećem mestu.

U izboru je i akcija Budiveljnika koju su napravili Strelnieks i Samers protiv Partizana, na šestom mestu, dok je devetoplasiran Nemanja Bjelica kako proigrava Vidmara Gašpera, koji je zakucao za Fenerbahče protiv moskovskog CSKA.

U akciji koja se našla na desetom mestu, učestvovao je Aleks Marić, bivši igrač Partizana, koji je omogućio efektno kucanje saigraču iz Lokomotive Kubanj protiv Makabija.

Najkorisniji igrač kola je Amerikanac Brajant Danston, koji je zabeležio indeks 33. Pobedi Olimpijakosa nad bajernom 88:83 Danston je doprineo sa 19 poena, osam skokova i tri blokade.

Darijus Lavrinovič iz Budiveljnika i Andreas Noćioni iz Kuće Laborala ostvarili su indeks korisnosti 31. Lavrinovič je u pobedi Budiveljnika nad četom Duška Vujoševića 74:69 učestvovao sa 22 poena, osam skokova, tri asistencije i dve blokade, dok je Noćioni zabeležio 20 poena i devet skokova, a nad njim je napravljeno čak 11 prekršaja u trujumfu Kuće Laboral 85:64 protiv Lijetuvos Ritasa u gostima.

Kožarkaš Partizana Žofri Lovernj imao je najviše skokova u ovom kolu, 13, a vodi i po prosečnom učinku u toj kategoriji sa 12,3.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA