STRANI MEDIJI O DERBIJU: Užasne scene i teror na Marakani!

Brzo je do svetskih medija stigla slika sa tribina na 145. večitom derbiju, koji su u fokus svojih izveštaja stavljali paljenje južne tribine najvećeg srpskog stadiona

  • 17

Srpski 145. večiti derbi našao je svoj prostor i u stranim medijima, ali ne zbog impresivnog rezultata i igre, niti fenomenanog gola ili sjajne odbrane. Ponovo je u svet poslata slika na kojoj glavnu reč vode huligani, koji su ovaj put, zapalili južnu tribinu "Marakane", zbog čega je meč prekinut na deset minuta.

Naredni komentari i naslovi bili su očekivani.

"Sudija Milorad Mažić morao je da prekine meč na deset minuta jer je ogroman dim pretio da uguši 40.000 gledalaca na stadionu. Dva vatrogasna kamiona su pokušala da vrate normalu na meču. Rivalstvo ima dugu istoriju problema sa publikom," piše "Yahoo Eurosport" koji je članak naslovio "Zvezda pobedila Partizan u problematičnom beogradskom derbiju".

Italijanska "Gazeta delo Sport" je na svom portalu objavila snimak divljanja navijača uz konstataciju da su huligani preuzeli fokus utakmice.

Dosta medija je istaklo i da je do paljenja stadiona došlo iako su sklonjene stolice sa južne tribine, kao što je ukazao "globoesporte".

"Ono što su priredili navijači Partizana bio je impresivni spektakl terora. Plamen je goreo duže vreme, s obzirom da nije bilo znaka od obezbeđenja," piše navedeni portal, dodajući da su i navijači Crvene zvezde imali vatreni momenat.

"I Zvezdini navijači su imali svoj udeo. Doneli su baklje na tribine i imali vatromet pre početka utakmice."

"Navijači Crvene zvezde su kreirali fantastičnu atmosferu pre nego što je meč počeo. Nije ništa sporno u bakljama i vatrometu dokle god se tako nešto nadgleda, ali Partizanovi navijači su, ne po prvi put, otišli stvarno predaleko", piše "sportige.com".

Litvanski "Delfi" je imao komentar:

"Gostujući "navijači" opet su imali svoj performans paljenjem južne tribine, iako na njoj nisu bile stolice, a gledaoci na ostalim tribinama samo su nemo posmatrali užasne scene".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 14Boki

    3. novembar 2013 | 14:23

    Nevidjena brutalnost...upaliti stotinjak plasticnih kesa, zatim prkositi vodi...nevidjeno!

  • ДАШОНИ

    3. novembar 2013 | 13:22

    НЕКА ПРВО ОЧИСТЕ ИСПРЕД СВОГА ПРАГА , ЂУБРЕТАРИ БЕЛОСВЕТСКИ

  • Djordje

    3. novembar 2013 | 13:26

    Glupost, sta se sve desava u Turskoj, Grckoj, Bosni, Hrvatskoj, pa I u Italiji, a sad ispada da smo mi teroristi..privatizacija, ukidanje navijackih grupa, i svanuce nam..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA