Istorijski derbi Velsa pripao Kardifu, nula na Gudisonu! (VIDEO)

Golom Kaulkera u 62. minutu kardif savladao Svonsi reyultatom 1.0 i na pravi na;in pokayao ko je gayda Velsa dok su everton i totenhem u jednom od derbija 10. kola odigrali bey golova

  • 1

Kakvo slavlje ''crvenih'' u derbiju Južnog Velsa! Po prvi put u istoriji fudbaleri Kardifa i Svonsija odigrali su međusoban meč u najelitnijoj engleskoj ligi, a domaći tim je minimalno slavio golom Stivena Kaulkera u 62. minutu.

Defanzivac Kardifa, koji je nekada branio boje Svonsija, najbolje se snašao posle kornera Belamija i šutem glavom je matirao gostujućeg golmana Vorma koji je ranije otišao na tuširanje zbog crvenog kartona u 91. minutu.

Bila je ovo prva pobeda Kardifa posle čak sedam mečeva u Premijer ligi bez trijumfa čime su prestigli na tabeli današnjeg protivnika koji na početku ove sezone uopšte ne liči na tim iz prošle godine kada su stigli do trofeja u Liga kupu.

Fudbaleri Evertona i Totenhema razočarali su svoje navijače pošto su u okviru 10. kola Premijer lige odigrali samo 0:0 na ''Gudison parku''.

Gosti iz Londona su bili bolji rival tokom prvog poluvremena, a to što nisu poveli mogu da ''zahvale'' samo Robertu Soldadu, koji je iz izgledne šanse bio neprecizan.

Međutim, više razloga za nezadovoljstvo imao je Everton koji je besan na sudiju zbog nedosuđenog penala kada je Vertongen, po njihovom mišljenju, nepropisno zaustavio Kolemana. Bio je ovo drugi uzastopni remi ova dva tima pošto je meč iz prethodne sezone na ''Vajt Hart Lejnu'' završen rezultatom 2:2.

Ovaj meč po dobrom neće pamtiti ni golman ''pevaca'' Ugo Loris, koji je dobio nezgodan udarac kolenom u glavu od starne romela Lukakua.

Premijer liga, 10. kolo:

Njukasl – Čelsi 2:0

(Gufran 68, Remi 89)

Fulam – Mančester junajted 1:3

(Kačaniklić 65 – Valensija 9, Van Persi 20, Runi 22)

Hal – Sanderlend 1:0

(Kueljar 25 autogol)

Mančester siti – Norič 7:0

(Džonson 16 autogol , Silva 20, Nastasić 25, Negredo 36, Ture 60, Aguero 71, Džeko 86)

Stouk – Sautempton 1:1

(Begović 1 – Rodrigez 42)

VBA- Kristal Palas 2:0

(Berahino 44, Mekouli 83)

Vest Hem – Aston Vila 0:0

Arsenal – Liverpul 2:0

(Kazorla 19, Remzi 59)

Nedelja:

Everton – Totenhem 0:0

Kardif – Svonsi 1:0

(Kaulker 62)

TABELA: Arsenal 25, Čelsi, Totenhem i Liverpul 20, Mančester Siti, Sautempton i Everton 19, Mančester Junajted 17...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA