Mažić pogurao Barsu do pobede, Arsenal slavio u Dortmundu (VIDEO)

Derbi meč četvtog kola LŠ odigran je na ''Nou Kampu'', gde je domaći tim savladao Milan rezultatom 3:1, uz diskutabilan jedanaesterac kod prvog i moguć ofsajd kod drugog gola

  • 2

S velikim nestrpljenjem su skoro svi očekivali derbi meč Lige šampiona između Barselone i Milana jer su se na terenu našle takve fudbalske veličine kao što su Nejmar, Mesi, Ćavi, Baloteli, Kaka... Međutim, javnost u Srbiji je ovaj meč prevashodno čekala zbog toga što je glavni delilac pravde bio srpski sudija Milorad Mažić, koji se i nije baš proslavio.

Barsa je slavila rezultatom 3:1, a Mažić je sredinom prvog poluvremena dosudio diskutabilan penal za domaći tim koji je Mesi pretvorio u gol. Nešto kasnije Buskets je povisio na 2:0, iako se činilo da je Španac bio za korak ispred odbrane Milana, koji se u 45. minutu vratio u život autogolom Pikea, posle prodora Kake.

Bila je Barsa i u drugom poluvremenu bolji rival, što je Mesi golom u 83. minutu samo potvrdio i  praktično odveo svoj tim u drugu rundu.

Meč između Ajaksa i Seltika odigran je u senci nemilih događaja na ulicama Amsterdama kada su domaći navijači pucali na fanove iz Škotske koji su sedeli u obližnjem lokalu. ''Kopljanici'' su na kraju slavili minimalnim rezultatom od 1:0, što im je donelo treće mesto sa samo bodom manje od Milana.

GRUPA H:

Barselona - Milan 3:1

(Mesi 30, 83, Buskets 40 - Pike 45 ag)

Ajaks - Seltik 1:0

(Šene 52)

Posle uvodnog kiksa protiv Bazela na ''Stamford Bridžu'' fudbaleri Čelsija su vezali treći uzastopni trijumf. Ovoga puta oružje je položila ekipa Šalkea (3:0), a dvostruki strelac je bio Samjuel Eto.

Prvi gol Kamerunca svakako je bio komičan, pošto je Eto ni kriv ni dužan zatresao mrežu Hildebranda koji je nonšalantno pokušao da izbaci loptu, napucao Etoa, a lopta je završila u mreži Šalkea za vođstvo ''plavaca''.

Isti igrač je bio precizan i u 54. minutu posle asistencije Vilijana, čime je Čelsi rešio pitanje pobednika, što je samo potvrdio Demba Ba, i izbio na čelo Grupe E u kojoj su Bazel i Steaua podelili bodove (1:1). Gosti su vodili golom Pivokarija od 17. minuta, ali je rezervista Sio u nadoknadi vremena doneo bod Bazelu.

GRUPA E:

Bazel - Steaua 1:1

(Sio 90 - Pivokari 17)

Čelsi - Šalke 3:0

(Eto 31, 54, Demba Ba 83)

Velika goleada viđena je u Napulju, gde je domaći tim slavio protiv Marseja rezultatom 3:2, najviše zahvaljujući dvostrukom strelcu Gonzalu Iguainu. Imali su gosti vođstvo od 1:0 i 2:2, ali ih je Argentinac u oba navrata ''spustio na dupe'' golovima u 24. i 75. minutu.

Aktuelni vicešampion Evrope razočarao je svoje navijače, pošto je tokom čitavih 90 minuta bio bolji rival od Arsenala, koji je, zahvaljujući fenomenalnom Remziju, slavio minimalnim rezultatom i tako na pravi način vratio ''milionerima'' za poraz kod kuće (3:1).

GRUPA F:

Borusija Dortmund - Arsenal 0:1

(Ramzi 62)

Napoli - Olimpik 3:2

(Inler 22, Iguain 24, 75 -  Ajev 11, Tovin 64)

Austrija i dalje ne zna za pogodak u ovogodišnjem izdanju LŠ, pošto su na gostovanju u Madridu ekipi Atletika doživeli ubedljiv poraz – 3:0. Sve je već bilo rešeno posle prvih 45 minuta, kada je domaći tim golovima Mirande, Raula Garsije i Felipea zabeležio četvrtu pobedu, što mu je donelo  plasman u osminu finala. Konačan rezultat postavio je Dijego Košta u 83. minutu, ali je novopečeni Španac uspeo i da promaši penal u 75. minutu.

Nešto ranije u ovoj grupi Zenit i Porto su podelili bodove, iako je domaći tim imao penal za pobedu koji Hulk, inače strelac izjednačujućeg gola, nije uspeo da realizuje. Prethodno je Lučo Gonzales na isteku 20 minuta igre doneo Portugalcima prednost.

GRUPA G:

Atletiko Madrid - Austrija 4:0

(Miranda 11, Raul Garsija 24, Felipe 45, Kosta 83)

Zenit - Porto 1:1

(Hulk 28 - Gonzales 23

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA