Partizan od 0:2 do pobede protiv Donjeg Srema! (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli posle očajnog izdanja u prvih 50 minuta i dva gola zaostatka uspeli da naprave veliki povratak postigavši tri gola u rasponu od 25 minuta slavili 3:2

  • 10

U 12. kolu Jelen Superlige, šampion Srbije i vodeći na tabeli, Partizan, savladao je ekipu Donjeg Srema 3:2 pred praznim tribinama stadiona u Humskoj zbog nereda na prošlonedeljnom 145. "večitom derbiju".

Viđena su dva potpuno različita poluvremena, prvo skoro besadržajno sve do šokantnog vođstva gostiju golom Krunića u 43. minutu. Kada je isti igrač udvostručio prednost samo što se krenulo u nastavak izgledalo je da se crno-belima loše piše.

Izmene koje je izvršio Vuk Rašović i to što su se fudbaleri srpskog šampiona uozbiljili, relativno brzo su dali rezultat. Fofana, koji je u nastavku zamenio Luku krunisao je brzu akciju domaćina u 58. minutu, predriblao i golmana i smanjivši na 1:2 nagovestio da će se još mnogo toga dešavati.

Usledio je pritisak domaćina, gol je visio u vazduhu, a izjednačenje je doneo Stanković u 70. minutu. Tada je postalo jasno da "fenjeraš " na tabeli ima male šanse da Humsku napusti neporažen.

Partizan je opsedao gol Donjeg Srema, a veoma agilni Jojić, koji je bio svetla tačka i dok njegovom timu nije išlo, ponovo je bio čovek odluke. U 82. minutu doneo je potpuni preokret, 3:2 za crno-bele. To je rezultat koji je ostao do kraja, gosti proto nisu imali snage za novi podvig.

U meču je bilo i par spornih momenata, Partizan je tražio penal u 24. minutu kada je lopta pogodila u ruku Prljevića, ali mnogo ubedljiviji prekršaj za najstrožu kaznu bio je start dvojice igrača Partizana na Damjanovića u 67. minutu, kod rezultata 1:2.

Kako god, Partizan je upisao novu pobedu, zadržao čelno mesto na tabeli i izbegao da se možda i pre kraja jeseni rastane sa trenerom Vukom Rašovićem.

PARTIZAN - DONJI SREM 3:2

(Fofana 58, Stanković 70, Jojić 82 - Krunić 43, 47)

Stadion: Partizana. Gledalaca: nema. Sudija: Darko Bogdanović (Kraljevo)

PARTIZAN: Stojković, M. Živković, Ostojić, Stanković, Volkov, Marković, Ilić (od 90+2 N.Petrović), Malbašić (A. Živković), Jojić, Luka (od 46. Fofana), Kojić.

DONJI SREM: Belić, Lakićević, Vasiljević (od 15. Prljević), Lakić-Pešić, Aškovski, Bukorac, Sinđić, Krunić, Zec, Damjanović, Stojanović (od 68. Čordašić).

TOK MEČA:

1-5. minut - Bez mnogo dešavanja, gosti su krenuli čak prilično hrabro, svesni valjda da nemaju šta da izgube.

6. minut - Prvi šut Partizana, udarac je oprobao Marković, pravo u golmana Donjeg Srema Belića.

8. minut - Nova gužva pred golom gostiju, koji potom uzvraćaju preko Butorca, čiji šut Stojković brani.

14. minut - Prinudna izmena u Donjem Sremu. Umesto povređenog Vasiljevića ulazi Prljević.

22. minut - Akciju koja je obećavala završava Jojić udarcem preko gola sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa desne strane.

24. minut - Jojić je tražio penal zato što je lopta, čini se, prešla preko ruke igrača Donjeg srema koji je bio u padu. Nema govora o najstrožoj kazni.

29. minut - Prodor Malbašića po desnoj strani i dobro dodavanje ka Jojiću čiji je šut izblokiran. Posle kornera opasan kontranapad gostiju koji su se možda nadali i penalu posle pada Zeca. Ispravna odluka sudije Bogdanovića da ništa ne svira.

38. minut - Na centaršut Marka Živkovića Kojić pokušava glavom, ali šalje loptu pored gola.

43. minut - GOOOL 0:1  - Posle ispucavanja golmana Donjeg Srema pogrešio je Ostojić, Krunić je pokupio loptu i sam izbio pred Stojkovića kojeg je lagano prebacio i lopta se našla u mreži Partizana.

45. minut - Poluvreme. Prethodno je Marković dobio žuti karton zbog rušenja opasnog Krunića.

47. minut - GOOOL 0:2 - Pnovo Krunić postiže gol za Donji Srem. Prodro jes leva ka sredini kaznenog prostora Partizana i preciznim šutem matirao Stojkovića.

55. minut - Prilika za Partizan, ali šut Kojića odlazi pored stative.

58. minut - GOOOL - 1:2. Posle dodavanja Kojića Fofana ulazi u šesnaesterac gostiju, obilazi i golmana i šalje loptu pod prečku.

67. minut - Opasnost pred golom Partizana, gosti su oštećeni za penal posle starta dvojice igralča Partizana na Damjanovića.

70. minut - GOOOL 2:2. Jojić je centrirao iz prekida, odlično postavljeni Stanković sa oko pet metara glavom šalje loptu u stativu, ona se odbija u Belića pa u gol.

73. minut - Stopostotna šansa za Partizan, Kojić promašuje prazan gol. Kasnije se mreže donjeg srema ipak zatresla, ali suđen je ofsajd.

75-78. minut - Opsada gola Donjeg Srema, ređaju se šanse i korneri. Nema promene rezultata.

82. minut  - GOOOL 3:2 - Posle centaršuta Ilić glavom vraća loptu ka Jojiću, koji je sjajno prihvata i, ne čekavši da padne na zemlju, precizno šutira za potpuni preokret i vođstvo Partitzana.

90+2. mimut - Dugo su gosti pleli mrežu na ivici šesnaesterca Partizana, ma kraju šut preko gola.

Kraj utakmice

Jelen Super Liga 12.kolo:

Novi Pazar – Spartak Zlatibor Voda 3:0

(Mutavdžić 61, Obrovac 80, Vidaković 84)

OFK Beograd – Jagodina 3:2

(Dražić 11, Gajić 35, Dražić 45 – Živanović42, Šušnjar 90+2)

Radnički 1923 – Čukarički 0:1

(Grujičić 39)

Radnički Niš- Voždovac 2:1

(Stojanović 41 p, Jovanović 68 – Babović 50)

Sloboda – Napredak  2:1

(Galvao 26, Purić 80 – Knežević autogol 21)

Partizan – Donji Srem  3:2

(Fofana 58, Stanković 70, Jojić 82 – Krunić 43,47)

Vojvodina – Javor 2:2

(Kaluđerović 4, Vranješ 40 - Docić 51, Radivojević 90)

Nedelja:

Rad – Crvena Zvezda 13.00

TABELA: Partizan 24, Radnički Niš 21, Vojvodina 21, Čukarički 21, Crvena Zvezda 20 (-1), Novi Pazar 20, Jagodina 18, Spartak 17, OFK Beograd 16,  Napredak 13,  Voždovac 13, Javor 13, Sloboda 13, Radnički 1923 12, Rad 10 (-1), Donji Srem 7.

Parovi 13.kola (23/24. novembar): Javor – Radnički 1923, Donji Srem – Rad, Jagodina – Vojvodina, Voždovac – Partizan, Crvena Zvezda – Sloboda, Napredak – OFK Beograd, Spartak – Radnički Niš, Čukarički – Novi Pazar.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA