Đoković brani titulu: Nekoliko atomskih udaraca i Vavrinka je bio gotov! (FOTO)

Novak je za manje od sat i po pobedio Švajcarca u Londonu 6:3, 6:3 i zakazao finale sa Nadalom. Ukoliko u ponedeljak pobedi odbraniće titulu na završnom Mastersu

  • 5

Možda je Stanislav Vavrinka prvi uspeo da ostvari brejk u polufinalnom meču sa Novakom Đokovićem, ali je još jednom na ličnom primeru shvatio kakva je noćna mora igrati sa najbolji srpskim teniserom.

Polufinale Mastersa u Londonu trajalo je sat i 26 minuta, a Novak je pobedio Švajcarca 6:3, 6:3 i potvrdio da je veoma raspoložen u finišu sezone, čega je svesna cela planeta.

Naslovna vest na sajtu ATP glasila je sa pitanjem “Ko može da zaustavi Novaka?”. Od US opena to pitanje traje i još mu se ne nazire odgovor.

Srpski teniser je u finalu Mastersa u Londonu, završnog turnira na kom brani 2.000 bodova osvojenih prošle godine!

Do sjajne odbrane krune preostalo je još da pobedi Rafaela Nadala, koji je ranije u nedelju pobedio Rodžera Federera u dva seta.

Novak je u 2013. godini tri puta tukao Vavrinku i dobru seriju rezultata nastavio i u Engleskoj prestonici.

Vavrinka je prvi došao do brejka, delovalo je do 3:3 da će biti izuzetno tvrd orah našem asu. Međutim, Novak je vezao dva brejka, dozvolio protivniku da se ponada na 5:3 da može da oduzme još jedan servis, a onda snagom i umom overio prvi set.

Gubitak strpljenja i blagu nervozu protivnika Novak je iskoristio na početku drugog seta. Oduzeo je servis rivalu i priča je bila gotova. Zaista. Novak je zakazao duel sa Nadalom, koji mu mnogo duguje u 2013. godini.

SJAJNO PRED DOLAZAK U BEOGRAD

Ono što pred finale u Londonu može ozbiljno da raduje jeste forma koja je kod srpskog tenisera na zavidnom nivou. Svega nedelju dana pre početka finala Dejvis kupa protiv Češke u Beogradu.

Bolji start u borbi za salataru Đoković ne bi mogao da poželi, pobeda i trofej u Londonu dali bi mu dodatni adrenalinski gas da sa reprezentacijom još jednom Srbiju odvede na svetski tron.

Zanimljivo, ukoliko u ponedeljak savlada Nadala, Đoković će postati tek drugi igrač od 2000. godine koji je završni Masters osvojio više od jednog puta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA