NOVAK IPAK NAJBOLJI: Đoković oduvao Nadala u Londonu! (FOTO)

Ubedljivije nego što govori konačan rezultat, Novak dominirao u meču i sa 6:3, 6:4 po treći put osvojio završni masters sezone

  • 27

U 39. epizodi najvećeg rivalstva u tenisu, u finalu završnog mastersa sezone u Londonu, najboji srpski teniser Novak Đoković savladao je Španca Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4, posle sat i 37 minuta igre. To je 17. pobeda Noleta, druga uzastopna, posle finala u Pekingu.

Održana je i tradicija da kad god Đoković u finalu protiv Nadala uzme prvi set, na kraju i pobedi.

Novak je dominirao u meču skoro celim tokom i njegov trijumf čak je i ubedljiviji nego što govori konačan rezultat. Srbin je po treći put osvojio završni masters sezone, prethodno je pobeđivao 2008. i 2012, a Španac će morati da sačeka neku drugu priliku da prigrli jedan od retkih pehara koji mu nedostaje.

Nadal je ranije obezbedio prvo mesto ATP liste do kraja sezone, ali posle ovog poraza od Novaka pitanje je da li je i sam uveren da je u ovom trenutku najbolji, bez obzira na matematiku.

Đoković je odlično ušao u meč i agresivnim nastupom sačuvao servis, a onda ga i oduzeo Nadalu uz samo dva izgubljena poena ukupno.

U četvrtom gemu Nole je posle duple servis greške Španca imao novu priliku za brejk, ali Nadal se izvukao. Đoković mu je to olakšao sa nekoliko loših udaraca, a onda nastavio loš niz i na svoj servis praktično ponudio Rafi da vrati brejk, 15:40, što je ovaj iz treće šanse iskoristio i smanjio na 3:2, a zatim i izjednačio.

Novak je u sedmom gemu ponovo digao nivo igre, a onda u narednom spektakularnim poenom drugi put oduzeo servis Špancu, koji mu je dosta olakšao put do brejka sa dve duple servis greške.

Kako je meč odmicao, videli smo sve atraktivniji tenis, fenomenalni potezi sledili takoreći jedan za drugim, a Novak je asom okončao prvi set.

Đoković je nastavio sa agresijom i pritiskom u drugom setu, u trećem gemu dolazi do tri brejk lopte, iskoristio treću i poveo sa 2:1.

Nadal je nadalje imao sve više problema, a Srbin je zapretio novim brejkom u sedmom gemu, međutim, Španac je uspeo da sačuva servis. To je uradio i sledećom prilikom, spasavši meč-loptu, ali onda je na Novaka bio red da servira.

Španac je pružio otpor koliko je mogao, ali ovo je bilo Novakovo veče i srpski teniser je sa 6:4 okončao meč u kojem je imao četiri asa i nijednu duplu grešku, dok je Nadal zabeležio samo jedan as, uz pet dvostrukih servis grešaka.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA