STRUČNJACI PROGNOZIRAJU: Spremite se za Novakovu eksploziju u 2014. godini!

Prema teoriji o bioritmu, koja se do sada pokazala kao tačna, bar u Noletovom slučaju, posle 2011. godine, kad je dominirao teniskim terenima, našeg asa očekuje još veća dominacija u toku predstojeće sezone!

  • 9

Spremite se za spektakl u 2014. godini, jer će Novak Đoković napraviti fantastične rezultate!

Prema teoriji o bioritmu, koja se do sada pokazala kao tačna, bar u Noletovom slučaju, a i kod većine sportista, posle 2011. godine, kada je dominirao teniskim terenima, našeg Noleta očekuje još veća dominacija u toku predstojeće sezone!

Naime, kod vrhunskih sportista muškog pola, doba postizanja vrhunskih rezultata smenjuju se na tri godine.

O tome za Telegraf govori i profesor Vladimir Koprivica s Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, jedan od najvećih srpskih, ali i evropskih stručnjaka za fizičku pripremu.

- Teorija o bioritmovima je otkrivena nedavno i kaže da kod muškaraca period najvećih uspeha u rezultatima dolazi na svake tri godine, a kod žena na svake dve. Naravno, to je dosta i individualno, ali ako pogledate Serenu Vilijams, ona je osvajala Vimbldon svake druge godine - kaže profesor Koprivica za Telegraf.

NOLE DOKAZ TEORIJE

Gledajući Novakov put, on je svoje prve velike uspehe počeo 2008, kada je osvojio prvi Grend slem (Australijan open), kao i tri mastersa (Indijan Vels, Rim, Šangaj), ali i bronzu na OI u Pekingu.

Usledila je mirnija 2009. godina u kojoj je osvojio pet ATP turnira, zadržavši treću poziciju na listi, kao i za njegove standarde slabašna 2010. godina, kada je odbranio titulu u Dubaiju i igrao finale US Opena i polufinale Vimbldona.

- Jedino zbog čega sam nezadovoljan u ovoj sezoni jeste cinjenica da sam izgubio velike mečeve na tri velika Grend slem turnira. Upravo su to takmičenja na kojima želim da pobeđujem i na kojima želim da osvajam titule - rekao je Ðoković, i dodao da mu je najveći cilj sledeće godine upravo osvajanje Grend slem trofeja.

PRVA EKSPLOZIJA 2011. GODINE

Nakon toga je usledila "ludačka" 2011. godina (treća godina od najboljih rezultata iz 2008), kada je napravio rekord od 43 vezane pobede, osvojio tri Grend slema − Australijan open, Vimbldon i US Open, pet Mastersa i postao prvi na svetu.

Profesor Vladimir Koprivica slaže se da je 2014. moguća godina najboljih rezultata našeg asa.

- Takođe verujem da je sledeća godina Novakova, ne samo zbog bioritma, već i zbog načina na koji prevazilazi poraze. On iz svakog poraza izlazi jači i ima veći motiv za pobedu. Recimo, posle gubitka Vimbldona, osvojio je odmah masters. Kad je izgubio prvo mesto, zaigrao je još bolje i vezao četiri turnira - objašnjava Koprivica, i dodaje:

- Mene Novak oduševljava i kao čovek i kao igrač. Ima fenomenalan odnos mase i snage. On je lakši od svih ostalih igrača i kreće se lagano po terenu. Zato mu je prvi set najbitniji da izdrži napade rivala i ako njega dobije u 90 odsto slučajeva rešava meč. Samo je pet mečeva izgubio kada je osvojio prvi set, a dobio je čak 180 duela - otkriva Koprivica.

On dodaje da Đoković ima izvanredan nivo tehnike tokom celog meča.

- On i Nadal su neprikosnoveni u tome. To je ono što ih odvaja od drugih. Kako igra odmiče, ostali greše, a Đoković drži nivo kao na početku meča i zato pobeđuje.  On je sada u najboljim igračkim godinama i verujem da će ostvarivati još bolje rezultate - zaključuje Koprivica.

ZADRŽAO VISOK NIVO DVE GODINE

Posle te 2011. Đoković je opet imao dve godine dobrih rezultata. U 2012. osvojio je Australijan open i turnir u Majamiju, a igrao je finala u Monte Karlu, Rimu i na Rolan Garosu.

U 2013. osvojio je ponovo Australijan open,  kao i Masters u Monte Karlu. Pred kraj godine vezao je tri Mastersa zaredom − Šangaj, Pariz i London, kao i turnir iz serije 500 u Pekingu.

Prema tome, 2014. godina bi trebalo da bude najbolja do sada. Možda će broj vezanih pobeda podići na više od 43, možda će osvojiti Rolan Garos i ući u istoriju s ostalim asovima ove igre, možda će osvojiti sva četiri Grend slema.... Moraćemo da sačekamo još godinu dana da bismo videli.

Međutim, bioritam se ne odnosi samo na fizičku stranu čoveka, već i na emotivnu i intelektualnu. S te strane, moguće je da će Nole imati takođe uspeha, jer će se najverovatnije oženiti svojom verencom Jelenom Ristić. Ovih dana i sam tvrdi da je postao neporažen otkako je zaprosio Jelenu.

Ovo što je  Novak Đoković do sada uradio, a uradio je mnogo, nije njegov maksimum. Tek ga čekaju vrhunski rezultati na sportskom i životnom planu.

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duska

    12. novembar 2013 | 21:53

    Nole svaka cast i sve najbolje, voli te Banja Luka, a sto se tice bioritma, onda cu ja iduce godine na more posto ove nisam bila...

  • za Dusku

    12. novembar 2013 | 22:10

    Ako hoćeš možeš samnom,ni ja nisam bio ove godine,bebo

  • xo xo

    12. novembar 2013 | 23:57

    Nole <3

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA