OTKRIVENA TAJNA: Sirup od jabuke pomogao Džordanu u čuvenoj "Grip" utakmici 1997!

Priča o dečaku, skupljaču lopti, koji je pomogao "letećem Majklu" da odigra petu utakmicu finala NBA lige između Čikaga i Jute pre 16 godina

  • 1

U finalu NBA lige 1997. godine igrali su Čikago Bulsi i Juta Džez. Pred treću utakmicu finalne serije, najbolji igrač Bulsa, a po mnogima i u istoriji košarke, Majkl Džordan je bio bolestan od gripa koji je bio posledica trovanja hranom.

Na iznenađenje svih, "leteći Majkl" je odigrao tu utakmicu i sa 38 poena doneo svom timu pobedu i vođstvo od 3:2 u seriji, a kasnije i novu titulu šampiona najjače lige na svetu.

Najzaslužniji za Džordanov brzi oporavak bio je skupljač lopti, Preston Truman. On je prvi te večeri znao da će Džordan odigrati utakmicu, jer kada je trener "bikova" Fil Džekson okupio ekipu da izađe na parket, Džordan je ustao i obukao dres, iako je do tada samo sedeo u stolici. Truman je primetio da se Džordan sav trese tokom tajm-auta i da mu timski doktori savetuju da malo sedne i odmori.

U poluvremenu je Truman doneo Džordanu tri kašike sirupa od jabuke i na taj način mu omogućio da odigra utakmicu do kraja i da u poslednjim trenucima pogodi koš i donese Bulsima pobedu, što je za dečaka koji ceo život navija za Džezere, bio hladan tuš. Da mu popravi veče potrudio se baš Džordan, koji mu je na poklon dao patike u kojima je odigrao meč.

Način na koji je dobio patike je, takođe, veoma specifičan, jer su one prvo bile namenjene Čarlsu Barkliju, ali zvezda NBA nije htela tada da ih uzme.

Patike su stajale ispod Džordanovog stola u svlačionici, a kada je klupski ekonom posegnuo za njima da ih pokupi i spakuje, najbolji košarkaš svih vremena ga je zaustavio i rekao: "To je njegovo" i pokazao na Trumana. Zatim mu se potpisao na patike i fotografisao se sa njim.

Posle 16 godina uživanja u specijalnom poklonu, danas 35-godišnji Truman odlučio je da patike ponudi na Grej Flanel aukciji.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veranicka

    13. novembar 2013 | 13:23

    Da, da, od jabuke ... ccc .. jos se hvale dopingom ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA