NAJVEĆI FUDBALSKI PREVARANT: Za 20 godina foliranja nula golova! (VIDEO)

Karlos Enrike Kajzer nasamario je ceo Brazil i tamošnji fudbalski svet prevrtljivom strategijom laži i navodnih povreda u svakom klubu u kom je bio. Neverovatna priča koju ne smete da propustite

  • 4

Možemo da kažemo da znamo ko je najveća fudbalska varalica na svetu! Pripremite se za priču iz Brazila, priču o neverovatnom Karlosu Enrikeu Kajzeru, koji je ceo život koristio talenat za glumu i trikove da bi opstao u fubalu.

Verovali ili ne, Enrike je izgradio dvadesetogodišnju fudbalsku karijeru kao profesionalni napadač, a da pritom nikad nije postigao ni jedan jedini gol!

Kako?

On je osmislio strategiju početkom osamdesetih godina, kada se sprijateljio s najpoznatijim brazilskim fudbalerima i legendama poput Romarija, Branka, Rikarda Roke i mnogih drugih. Kad god bi neko od njih potpisao nove ugovore, uveravali bi čelnike da pruže priliku "talentovanom" Enrikeu na tromesečnoj probi.

Kajzer bi se potom bacio na treninge kako bi došao u formu. Tokom dana bi trčao, a uveče išao po žurkama u Riju, koristeći status profesionalnog fudbalera kako bi zadivio žene.

Kada prođe prvi mesec i na red dođe prva utakmica, Kajzer je radio sledeće:

- Kad bi mi neko dodao loptu, šutnuo bih je što dalje. Onda bih se uhvatio za zadnju ložu u agoniji, pa bi sledećih 20 dana proveo na lekarskim pregledima. Tada nije bilo magnetske rezonance, pa su morali da mi veruju.

A dok je Kajzer ležao, trudio se da bude popularan među saigračima.

- Tad igračima nije bilo dozvoljeno da napuštaju hotel pre utakmice. Zato bismo nekoliko dana pre utakmice došli u hotel, gde bih unajmio nekoliko soba i doveo nekoliko žena koje su tamo pričekale moje saigrače. Kad su igrači došli, nisu ni morali da napuštaju hotel da upoznaju žene - rekao je lukavi Brazilac.

Međutim, bilo je nekih koji su ga pročitali. Tokom angažmana u Botafogu početkom devedestih, Kajter je koristio veliki mobilni telefon tobože za razgovore sa engleskim klubovima koji su bili zainteresovani za njega. Kako je retko ko u klubu znao engelski, niko nije mogao da "provali" da fudbaler priča besmislice. Niko, osim klupskog doktora, koji je nedugo zatim shvatio da je mobilni zapravo plastična igračka.

Nije to mnogo plašilo Kajzera, jer se brzo prebacio u novi klub, pa je sve mogao ispočetka u Flamengu, Vasku de Gami, Palmeirasu, Fluminenseu... Ipak, u Banguu je morao da zaigra, jer ga je trener uvrstio u prvi tim.

- Trener me je uveravao da ću sedeti na klupi, ali je ekipa gubila, pa mi je odjednom rekao da se zagrevam. Primietio sam da su navijači vređali igrače svog kluba, pa sam se popeo na ogradu i verbalno se sukobio s navijačima - rekao je dovitljivi Kajzer, koji je tada dobio crveni karton i izliv besa predsednika kluba, kom je rekao:

- Pre nego što kažete bilo šta, poslušajte me. Bog mi je dao oca koji je preminuo, ali mi je dao još jednog. I nikad neću dopustiti nikome da mom ocu govori da je lopov, ali navijači su govorili upravo to. Zato sam intervenisao - rekao je Kajzer, uperivši prstom ka predsedniku kluba, koji mu je produžio ugovor na još šest meseci.

Kajzeru je Brazil postao mali. Odlučio je da "zaigra" u Francuskoj, konkretno za Gazalek Ajacio. Pošto mu je bar toliko bilo glupo da kolabrira kao Brazilac na terenu, on je ispucavao loptu u publiku. Sve dok nije ostao bez lopti. U drugoligašu je ostao još nekoliko godina, a potom se vratio u Rio da završi svoju "maestralnu" i jedinstvenu karijeru.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA