NOLE: Možda zaigram u dublu, "pumpamo" se odlično!

- Videću sa timom da li ću igrati sutra posle ovog drugog meča - rekao je srpki teniser posle pobede

  • 0
Finale Dejvis kupa: Srbija - Češka, Novak Đoković Foto: Marko Todorović

Iscrpljujuća sezona je iza njega, ali će naći snage, ako treba, i da igra tri meča u finalu Dejvis kupa! Najbolji srpski teniser Novak Đoković bio je zadovoljan svojim izdanjem protiv Radeka Štepaneka koje mu je pomoglo da osvoji prvi bod za Srbiju protiv Češke.

Nije isključena mogućnost da ukoliko Berdih izjednači protiv Lajovića upravo Đoković zaigra u dublu.

- Videću sa timom da li ću igrati sutra posle ovog drugog meča. Pričaćemo zajedno svi nakon Dušanovog meča. U odnosu na rezultat i stanje svakog igrača ćemo doneti odluku i najbolje rešenje. Jer moramo da razmišljamo i o trećem danu - rekao je Đoković.

Odakle energija?

- I da imam i da nemam, moram da je pronađem. Ne bi bilo prvi put da igram tri dana u ovom takmičenju. Nisam imao vremena da treniram ni za singl. Ako budem igrao, nije da ću sutra prvi put igrati dubl u životu. Nisam neki stručnjak za dubl, ali Zimonjićevo iskustvo je ogromno i samo pomaže svima na terenu.

Strane novinare je ipak najviše zanimalo na koji to način Đoković uspeva se mentalno i fizički preda ovom finalu.

- Ne bih da bude kliše, ali stvarno volim da igram za Srbiju i da budem timskog duha. Finale Dejvis kupa se ne dešava svake sezone, nemamo mnogo prilike da igramo, još pred našom publikom. Da, iscrpljen sam posle duge sezone, ali sam motivisan da igram i dalje kako treba. Naravno, puna Arena i 17 hiljada ljudi koji zdušno bodre... to samo služi kao ohrabrujuća okolnost da izvučete maksimum svojih mogućnsti. To već godinama osećam, kao i odgovornost i veliku motivaciju da pružim ono što najbolje znam i umem - rekao je najbolji srpski teniser.

Nije moglo da prođe bez pitanja o Viktoru Troickom, koji se viđa sa teniserima i "izdaleka" pruža podršku.

- Video sam ga pre meča, poželeo nam je sve najbolje. Znamo da navija za nas i da nam prenosi pozitivnu energiju, iako nije sa nama u "Areni". Sve što sam rekao o njegovom slučaju, rekao sam u Londonu. To je velika nepravda i velika sramota, i šta god da mi kažu, ne mogu da mi promene mišljenje.

- Pratio sam Viktorov slučaj, a gospodin iz antidoping agencije je mislio da sam neinformisan, bio je voljan da priča sa mnom. Ali ne mora, jer znam svaki korak kroz koji je Viktor prošao. Znam više nego što on misli da znam. Zabrana da priđe "Areni" je... potpuno neverovatna. Nije kriminalac - rekao je Đoković, ne želeći da dalje odgovara na pitanja u vezi sa Troickim da ne bi izavao burne reakcije tokom finala.

Konferencija je ipak završena smehom, pošto je na pitanje kako se igrači "pumpaju" pre mečeva, Nole odgovorio:

- Pumpamo se odlično... šta god da sad kažem, zvučaće pogrešno. Ne stvarno, u svlačionici nas ima više od 20 kada uzmete i širi tim i atmosfera je dobra, svi se dobro poznajemo... Nemamo vremena da žalimo što Viktor i Janko ne igraju. Do poslednjeg poena se mi nećemo predavati - rekao je Đoković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA