SRBIJA NIJE USPELA: Česi nose ''salataru'' iz Beograda (VIDEO)

Srpski teniser Dušan Lajović ubedljivo poražen od Radeka Štepaneka rezultatom 3:0 čime su gosti uspeli da odbrane trofej osvojen prošle godine

  • 9

Šteta!!! Imala je Srbija veliku priliku da po drugi put u istoriji osvoji trofej Dejvis kupa s obzirom na to da se finale igralo u Beogradu i da je u sastavu bio Novak Đoković, ali suspenzija Viktora Troickog, povreda Janka Tipsarevića kao i kiks dubla uticao je na to da Češka odbrani trofej iz prošle sezone i trijumfalno napusti Arenu posle pobede Radeka Štepaneka nad Dušanom Lajovićem rezultatom 3:0 (6:3, 6:1, 6:1) za konačnih 3:2 u pobedama.

Ključni momenat finala, ispostavilo se na kraju, jeste poraz Zimonjića i Bozoljca u subotu, čime su Česi stekli prednost, pogotovo što je Srbija bila oslabljena na poziciji drugog tenisera. Daleko od toga da se Lajović nije borio, kako protiv Berdiha u petak, tako i protiv Štepaneka, ali je Čeh na klasično iskustvo savladao 117. igrača sveta.

Samo u prvom setu Lajović je donekle bio ravnopravan igrač, međutim, dobra defanzivna igra Štepaneka, koji je čekao greške Srbina, donele su mu prednost, iako je u susret ušao sa brejkom Srbina. Igra koju je Lajović do tada imao, raspala se u nastavku kada se Štepanek opustio i iz defanzive prešao u napadačku formaciju i polako, korak po korak, približavao svoj tim odbrani trofeja što mu je, na kraju, uspelo.

Meč nije mogao da počne bolje za Lajovića, koji je oduzeo servis Štepaneku, ali je Čeh vrlo brzo uzvratio duplom merom i osvojio dva brejka što je, do kraja seta, uspeo da zadrži. Nije Lajovića služio servis najbolje, ali osim u početnim gemovima uspevao je da se izvuče.

S druge strane Štepanek je na iskustvo čekao greške Srbina i polako, ali sigurno gradio svoju igru koja mu je donela osvojeni prvi set. Treba pomenuti i da je Čeh, takođe, bio loš na servisu i Lajović je u par navrata imao šansu za brejk koju nije uspevao da iskoristi.

Potpuni potop Lajovića viđen je u nastavku meča s obzirom na to da je Štepanek uspeo da osvoji tri brejka i reši set u svoju koris za samo 28 minuta. Sve što je Srbin uspevao jeste to da dođe do 30:0 na servis protivnika, ali to bi bilo sve. Štepanek, nošen osvajanjem prvog seta, u nastavku je zaigrao opuštenije i posle defanzive u prvom, krenuo je ofanzivnije u drugom setu što je na kraju i bio i ključ ubedljivo osvojenog seta.

U trećem setu je viđen preslikan drugi. Čeh je ponovo osvojio dva brejka i došao u situaciju da servira za trofej što je obilato iskoristio i odneo ''salataru'' iz Beograda.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koji Lajovic Ljudi Moji

    17. novembar 2013 | 19:34

    Lajovic nam igra ha ha ha?Ovaj decko je amater,a novinari kazu `mladjani` Lajovic sa 23,5 godine u Svetu tenisu????Nemamo o cemu dalje da pricamo...

  • Ostap Bender

    17. novembar 2013 | 19:58

    A kao Troicki bi dobio Štepaneka....s obzirom da ni on , a ni Tipsa u ovoj godini nisu na više od dva turnira prošli prvo kolo , ishod ovog finala je bio izvestan jos pre poccetka!

  • Lena

    17. novembar 2013 | 20:58

    Svaka cast Srbi i u pobedi i u porazu uz vas sam! Kome se ne svodja Lajovic nek uzme reket pa nek igra.... za mene je junak...treba imati m*** pa i zaigrati pred punom Arenom i to protiv kakvih protivnika....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA