BERDIH: Ne mogu da nađem reč za Novakovu igru!

. Istakao bih da je najbolji deo njegove igre po čemu je jedinstven to što ume da "čita" igru - rekao je Čeh posle poraza u četvrtom meču finala Dejvis kupa

  • 1

Posle novog poraza od Novaka Đokovića u četvrtom meču finala Dejvis kupa, češki teniser Tomaš Berdih nije mnogo morao da razmišlja o odgovoru na pitanje zašto je najbolji srpski teniser bio toliko bolji od njega.

- Teško je objasniti njegov nivo na kom trenutno igra. Ne mogu da nađem reč za to. Trenutno je najbolji teniser u dvorani - rekao je Berdih posle meča, koji je potom analizirao.

- Bilo je tesno, iako to ne izgleda po rezultatu, Od početka do kraja sam se trudio, hteo sam da mu otežam svaki poen. Imao sam šansu u taj-brejku i pre toga dve brejk lopte. Ali i dalje govorimo o igraču kakav je Novak. Suviše je dobar i dominirao je još jednom.

Berdiha nije omela publika, i generalno je zadovoljan atmosferom u "Areni".

- Ovo je atmosfera Dejvis kupa, uvek na nešto možete da se žalite, neke stvari bi trebalo da se izbegnu. Ali to je tako, ne možete da izbegnete 15.000 ljudi. Atmosfera je super, i to je deo finala Dejvis kupa.

Čeh je optimista po pitanju petog, odlučujućeg meča.

- Jako važan meč. Imate ih pet, morate da zaradite tri poena. Trudio sam se da pobedim Novaka i završim. Ali ovo se ne dešava svaki dan. I dalje imamo meč pred nama na koji svi računamo. Želim Radeku da prikaže najbolje, kako bismo osvojili treći bod.

Pitanje po čemu je to Novak gotovo uvek bolji od njega u njihovim mečevima, Berdih je shvatio kao provokaciju.

- Hvala na komplimentu. Trudiću se da to bude bolje. Verovatno vidite to bolje od mene - rekao je Berdih, ali je već na sledeće morao da sa usaglasi sa novinarom da igra protiv Đokovića je kao igra protiv zida.

- Baš tako, kao da igrate protiv zida, loptica se uvek vraća. Igrao sam mnogo mečeva i imam iskustva da igram protiv igrača kakav je Novak, koji je jak i u fromi. Istakao bih da je najbolji deo njegove igre po čemu je jedinstven to što ume da "čita" igru. Možete da budete jako brzi, ali teren je dovoljno veliki za vinere. Ali njegova veština je neverovatna. Zato je on toliko dobar - iskreno će Berdih, koji je najavio odmor na kraju naporne sezone.

- Prvo ću da se odmorim, s tim počinjem. A onda idu pripreme. Teško je da sad pričam šta ću da usavršim. Nema mnogo vremena posle tog neophodnog odmora, jedva mesec dana. To nije dovoljno za usavršavanje - zaključio je Berdih.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA