RUKOMETNE MANEKENKE: Dođite da nas bodrite na Svetskom prvenstvu! (FOTO) (VIDEO)

Andrea Lekić i Sanja Damnjanović obučene u retro stilu promovisale Svetsko prvenstvo u rukometu, koje se u decembru održava u našoj zemlji

  • 0

U ponedeljak je u Delta sitiju u saradnji Rukometnog Saveza Srbije i kompanije "Sportina" održana  promocija Svetskog prvenstva za žene, koje će se u decembru ove godine održati u našoj zemlji. U glavnoj ulozi su bile rukometašice Srbije, koje su se predstavile u malo neobičnijem svetlu.

One su obučene kao manekenke javno pozvale publiku da ih bodri na ovom prvenstvu i da im pruži podršku kako bi se naše devojke popele na pobedničko postolje.

Kapiten naše reprezentacije i član makedonskog Vardara Andrea Lekić nada se da naš nacionalni tim može da ode stepenik više nego prošle godine na Evropskom prvenstvu:

- Pa nadamo se, želimo i pre svega spremne smo na to. Svetsko prvenstvo je teže nego Evropsko, jer sistem eliminacije dolazi ranije. Pokazali smo prošle godine da su naši dometi visoki, ali to je sport i treba nam podrška publike i malo sportske sreće - izjavila je Andrea.

S obzirom na to da se Svetsko prvenstvo održava u Srbiji, Andrea Lekić je rekla da su dometi najviši:

- Savez je sam izašao sa izjavom da je cilj medalja. Biće jako teško, ali nadamo se da možemo na pobedničko postolje - optimističan je naš kapiten.

Publika će biti svakako bitan faktor, a ponekad ona može izazvati i negativan efekat kod domaćina, sjajni bek ne smatra da će to ovoga puta biti slučaj:

- Nema pritiska. Mi obožavamo da igramo pred punom halom, zato se bavimo ovim sportom. To je veliki motiv, dodatna satisfakcija i nadam se da će publika doći u velikom broju da nam da krila - zaključila je Lekić.

Najbolji levi bek prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva i član danskog Viborga Sanja Damnjanović sa velikom dozom samopouzdanja očekuje start velikog takmičenja i naglašava da Svetsko prvenstvo ima težak sistem takmičenja:

- Na Svetskom prvenstvo je dosta teži način igranja, jer nokaut faza počinje odmah posle grupne. Biće teško, nadamo se najboljem. Zahvalila bih se "Sportini" što nas je prikazala u drugačijem izdanju. Sve je ovo lepo, ali svi jedva čekamo da izađemo na teren, da probamo da napravimo nešto veliko - rekla je Damnjanović.

Damnjanović se nada da će publika ispuniti kako "Čair", tako i "Kombank Arenu":

- Niš je rukometni grad i tamo ćemo sigurno imati prelepu atmosferu. Niška publika je jedna od najboljih, da se ne naljute ostali gradovi. Nadam se da ćemo partijama u Nišu naterati i Beograđane da ispune halu - kaže sjajni levi bek.

S obzirom na to da četiri reprezentacije prolaze u drugi krug, Damnjanovićeva ne razmišlja o eventualnom kalkulisanju pred borbe u osmini finala:

- Pa ne razmišljamo o tome. Nikave kalkulacije nas ne interesuju. Ako ih bude sa druge strane, to nije baš najispravnije - izjavila je Damnjanović.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Saša Bošković sa puno optimizma očekuje početak Svetskog prvenstva i veruje u kvalitet ovog tima, koga će, kako on kaže, svi pokušati da izbegnu na ovom prvenstvu:

- Svi će gledati da izbegnu nas. Kvaliteni smo i možemo sa svima da igramo ako budemo imali pravi pristup. Bolji smo i iskusniji nego pre godinu dana - rekao je Bošković

Bošković se i zahvalio "Sportini" što je omogućila ovu promociju kako bi se na adekvatan način pozvala publika da pomogne rukometašicama:

- Hvala "Sportini", koja nas je naterala da izađemo iz trenerki. Naše je da na terenu pokažemo da zaslužujemo punu halu. U Nišu ćemo je sigurno imati, ali ćemo se na terenu potruditi da je imamo i u Beogradu.

- Cilj je postolje, kao i da se osvoje tri medalje. Prva kao reprezentacija, drugu da dobijemo kao organizatori i treću da osvojimo za najveću posećenost. Da srušimo rekord koji već držimo sa 14000 gledalaca na jednoj utakmici - zaključio je Bošković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(M.Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA