Grčka, Hrvatska, Francuska i Portugalija u Brazilu! (VIDEO)

Kostas Mitroglu sa tri gola u dvomeču srušio snove Rumunima o plasmanu na Svetsko prvenstvo. Hrvati im se pridružili pobedom nad Islandom, Mandzukić dao gol i dobio crveni karton. Ibrahimović neće videti Brazil, Ronaldova četiri komada Šveđanima. Francuzi savladali sa tri razlike Ukrajinu i otišli na SP

  • 6

Rumunija nije uspela na svom terenu da savlada reprezentaciju Grčke sa dva gola razlike i tako se plasira na Svetsko prvenstvo. Konačan rezultat revanša u Bukureštu bio je 1:1.

S obzirom na to da su Grci u prvom meču trijumfovali 3:1, obezbedili su vizu za Mondijal u Brazilu naredne godine.

Nadali su se Rumuni da će uspeti pred svojim navijačima da nadoknade dva gola zaostatka iz prvog meča, ali im je sve nade potopio Kostas Mitroglu 19. minutu kada je doneo "Helenima" vođstvo u gostima. U tom trenutku izabranicima Viktora Picurke trebalo je najmanje tri gola kako bi barem izborili produžetke, što je veoma teško izvesti protiv tradicionalno čvrste reprezentacije Grčke.

Pokušali su Rumuni da postignu ta tri gola ali na njihovu žalost, postigli su samo jedan, a i on nije bio njihovo delo, već je odbrambeni igrač gostiju, Torosidis, poslao loptu u  mrežu svog golmana. Heroj oba meča između Grčke i Rumunije bio je Kostas Mitroglu koji je u dvomeču postigao tri gola.

MANDŽUKIĆ I SRNA POCEPALI MREŽE "RIBARIMA"

Posle loše igre u prvom meču i nerešenog ishoda 0:0, fudbalski reprezentativci Hrvatske su na "Maksimiru" pobedili Island 2:0 u revanšu baraža za SP u Brazilu. Iako pobeda "vatrenih" deluje rutinski, posao im je znatno otežao strelac prvog gola Mario Mandžukić kada je dobio crveni karton u 38. minutu.

"Kockastima" je vođstvo doneo već pomenuti Mandžukić u 27. minutu i taman kada su navijači Hrvatske pomislili da će njihovi ljubimci rutinski privesti utakmicu kraju i postići još neki gol, strelac vodećeg gola je napravio glupost i dobio crveni karton, što je značilo da će četa koju sa klupe predvodi Niko Kovač do kraja utakmice igrati sa desetoricom.

Gosti sa Islanda su se ponadali da će im nepromišljenost napadača "vatrenih", pred odlazak na petnaestominutni odmor, omogućiti da postignu toliko željeni gol u gostima, ali im je snove raspršio kapiten Hrvatske, Dario Srna, dva minuta po početku drugog poluvremena.

Do kraja su hrvatski fudbaleri rutinski priveli utakmicu kraju i proslavili odlazak na šampionat sveta 2014. godine.

HET-TRIK RONALDA, ŠVEĐANIMA MALO JEDAN IBRAHIMOVIĆ

Reprezenatacija Portugalije je i u revanš utakmici savladala Švedsku 3:2 i kao pobednik ovog dvomeča učestvovaće na šampionatu planete sledeće godine.

Svi fudbalski stručnjacu su govorili da će u duelu između selekcije "tri krune" i nacionalnog tima Portugalije,  odlučiti golgeterski učinak Kristijana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića. Na kraju tako je i bilo, a uspešniji je bio napadač Reala iz Madrida.

Posle gola u prvom meču za minimalnu pobedu Portugalaca, Ronaldo je sa tri pogotka u revanšu spakovao kofere sebi i saigračima za Brazil.

Mislili su Ibrahimović i drugovi da će u revanšu pred svojim navijačima uspeti da pobede sa dva gola razlike, ali nisu uspeli ni da pobede.

Posle prvog poluvremena kada se nisu tresle mreže, u drugom je bila prava goleada. Prvo je Ronaldo doneo prednost Portugalu u pet minuta po povratku sa odmora. Zatim mu je odgovorio Ibrahimović sa dva gola u četiri minuta, prvo u 68., pa u 72.,čime je preokrenuo rezultat.

I taman kada su se igrači u žutim dresovima ponadali da će do kraja meča postići još jedan gol i otići na SP, Ronaldo je preuzeo stvar u svoje ruke i odgovorio "desetki" Šveđana sa nova dva gola i time overio vizu za Južnu Ameriku Portugalcima.

"GALSKI PETLOVI" NADOKNADILI MINUS IZ PRVOG MEČA

Reprezentativci Francuske uspeli su na "Sen Deniju" da pobede Ukrajinu sa 3:0 koliko im je bilo potrebno da nadoknade poraz iz prvog meča i na taj način se plasiraju na svetski šampionat.

Malo je falilo da izabranici Didijea Dešampa najveću smotru fudbala posmatraju kod kuće, pošto su u prvoj utakmici poraženi od neugodne Ukrajine sa 2:0, ali zahvaljujući odličnoj partiji u revanšu uspeli su da se izbore za mesto među putnicima za Brazil.

Već u prvom poluvremenu "trikolori" su izjednačili u ukupnom rezultatu, jer su golovima Sakoa u 22. i Benzeme u 34. minutu vodili sa 2:0. Kada je Kačeridi dobio drugi žuti karton dva minuta po povratku sa pauze i ostavio Ukrajince sa desetoricom na terenu, bilo je samo pitanje trenutka kada će "Galski petlovi" postići toliko željeni treći gol.

Na njihovu sreću, a žalost Ukrajinaca, to je učinio Gusev, igrač gostiju, kada je u 72. minutu matirao sopstvenog golmana i Francuzima doneo gol koji im je obezbeđivao prolazak na finalni turnir sledeće godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lord

    20. novembar 2013 | 09:20

    MARKIC samo za tebe jedna pjesma i ostale zavidne duše koje su govorili da nećemo ići u Brazil... :) SVI SU TU A VAS NEMA :)) pozdrav iz Brazila :)))

  • Mučki provokator

    20. novembar 2013 | 12:03

    Zanimljivo, hrvatska je igrala ocajno cijele kvalifikacije a srbija im uzela samo bod. Koliko je tek srbija bila losa...

  • 4c

    20. novembar 2013 | 08:18

    Kako guraju ove francuze to je strasno. Moraju oni da idu nA SP ili isto nece biti odrzano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA